14 september 2014

iOS: De batterij sparen tijdens het gebruik van turn-by-turn navigatie

kaarten logo 7 retinaWanneer je gebruik maakt van de turn-by-turn navigatie binnen de kaarten applicatie van iOS dan heb je vast gemerkt dat de batterij razendsnel leeg raakt. Dit is uiteraard vrij logisch omdat iOS voortdurend het GPS signaal moet controleren, de kaart moet weergeven en bovendien decgesproken aanwijzingen moet afspelen.

Daarom is het vrij noodzakelijk om tijdens het gebruik van deze optie de iPhone op te laden in de auto met behulp van een USB-kabel. Wanneer je in een noodsituatie toch de navigatie moet gebruiken zonder te kunnen opladen dan kun je beter onderstaande methode toepassen om de batterij te sparen.

Start de navigatie door een route in te voeren en te starten. Zodra deze is gestart zet je de iPhone in stand-by modus. Dit doe je door één maal de aan/uit knop in te drukken. De navigatie blijft actief en zal nog steeds de gesproken aanwijzingen weergeven.

kaartenbesparen

Naast de gesproken aanwijzingen wordt ook via het ontgrendelscherm het aantal meters tot een volgende navigatiepunt weergegeven. Je iPhone zal hierdoor kort oplichten en de stand van zaken tonen. Zodra de afstand tot het volgende navigatiepunt minder dan 2,5 km bedraagt zal de iPhone aan blijven tot je dit punt hebt gepasseerd.

Mocht je tijdens het navigeren de kaarten willen raadplegen volstaat het om éénmaal te drukken op de thuis of aan/uit knop. Door deze besparing moet iOS niet voortduren het scherm oplichten en de kaarten tonen + bijwerken. Dit scheelt dan weer enkele procenten van de batterij tijdens het navigeren. Het neemt niet weg dat het gebruik van de GPS een zware belasting is voor de batterij.

Meer over Kaarten kun je hier terugvinden.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!