14 september 2014

Mavericks10.9: Zoekopdrachten bewaren en bekijken vanuit het Dock

dock icon retinaIn OS X kun je een zoekopdracht uitvoeren binnen Finder en deze vervolgens bewaren. Je hebt dan de mogelijkheid om snel de zoekopdracht opnieuw te raadplegen zonder deze opnieuw te moeten invoeren.

Een zoekopdracht kun je aanmaken via een Finder-venster. Voer in het zoekveld een bepaalde zoekterm in, denk hiervoor bijvoorbeeld aan vakantie, school of werk. Daarnaast is het zelfs mogelijk om extensies van bestanden in te voeren zoals pdf, jpg, enzovoorts. Finder zal aan de hand van deze zoekopdrachten alle resultaten met de opgegeven zoekterm(en) weergeven.

Via de plus-knop naast de optie ‘bewaar’ kun je de zoekresultaten verfijnen. Uiteraard kun je via de optie ‘Bewaar’ de zoekopdracht bewaren en zelfs in de navigatiekolom van Finder plaatsen. Zoekopdrachten worden constant bijgewerkt en zijn dus altijd up-to-date. Een handige manier om in één oog opslag al je pdf-bestanden te raadplegen.

zoekopdrachten

Wanneer je regelmatig deze bewaarde zoekopdrachten gebruikt dan kun je ervoor kiezen om deze te bewaren in je Dock. Navigeer hiervoor naar de plek waar de zoekopdrachten zijn opgeslagen en sleep de zoekopdracht naar de rechterkant van het Dock. Vervolgens wordt deze in het Dock geplaatst en kun je deze altijd raadplegen, met behulp van een secundaire klik op de zoekopdracht kun je de weergave aanpassen.

Meer over Dock kun je hier terugvinden.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!