9 augustus 2014

OS X Spotlight: Bestanden zoeken op datum

spotlight icon retinaWil je iets zoeken op je Mac? Dan is spotlight de uitkomst. Via deze functie kun je snel en eenvoudig applicaties, documenten en andere bestanden zoeken die zich bevinden op je Mac. Met behulp van een zoekterm zullen direct zoekresultaten worden weergegeven.

Het is ook mogelijk om op een andere manier te zoeken in Spotlight, een voorbeeld hiervan is op datum. Zo kun je zoeken op de datum van vandaag of gisteren en zo alle bestanden, applicaties, enzovoorts weergeven in Spotlight. Hoe je dit precies doet kun je hieronder terugvinden.

Activeer Spotlight door te klikken op het vergrootglas of via de toetscombinatie cmd⌘ + spatiebalk. Vul vervolgens onderstaande zoekopdracht in om te zoeken op datum.

datum:abc

spotlight datum

Vervang vervolgens 'abc' door een datum, dit kan zijn 01-07-14, maar ook termen zoals vandaag en gisteren. Verder is het ook mogelijk om bestanden, programma’s, enzovoorts te zoeken die voor of na een bepaalde datum zijn toegevoegd. Hiervoor dien je de plustekens te vervangen door een <(kleiner dan)-teken of een > (groter dan)-teken gevolgd door een datum bestaande uit 6 cijfer.

Een voorbeeld kan zijn: datum:>01-07-14, spotlight zal nu alle content die na deze datum is toegevoegd op je Mac tonen. Deze laatste optie is vooral handig wanneer je op zoek bent naar een document binnen Finder, ook hier kun je deze zoektermen gebruiken in het daarvoor bestemde (Spotlight) zoekveld.

Meer over Spotlight kun je hier terugvinden.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!