20 januari 2015

Finder: Zoeken in de huidige map

Finder icoon

Wanneer je vanuit een Finder-venster met behulp van de Spotlight-zoekbalk een zoekopdracht uitvoert, zal Spotlight automatisch gaan zoeken naar resultaten op de gehele harddisk van je Mac. Wanneer je alleen wilt zoeken in de huidige map dan dien je hiervoor een extra optie te activeren.

Dit doe je door in Finder de map te selecteren in de extra menubalk achter het tekstlabel ‘zoek in:'. Deze zal tevoorschijn komen wanneer je een zoekopdracht uitvoert. Hierdoor wordt het mogelijk om onmiddellijk te zoeken in de geopende map.

zoekeninmap

Het is ook mogelijk om het zoeken in de huidige map als standaard in te stellen. Open hiervoor Finder en selecteer in de menubalk Finder ▸ Voorkeuren… ▸ Geavanceerd. Onderin het voorkeuren venster kun je bij de optie “Bij uitvoeren van een zoekopdracht” kiezen voor “Zoek in huidige map”.

Wanneer je dit selecteert wordt er standaard door Spotlight vanaf de huidige map gezocht. Met behulp van de optie “Zoek op deze Mac” activeer je opnieuw het zoeken op je gehele harddisk.

Meer over Finder kun je hier terugvinden.Reacties


 • Marco

  10 september 2015 om 21:24

  Super, dat is precies wat ik zocht!

  Nu heb ik nog een vraagje.. als ik zoek op bijv. Apple in mijn documenten dan vind ie heel veel documenten die ik helemaal niet terug zie in mijn documenten… hoe kan dat dan?

  groet,

  Marco

 • ace

  24 oktober 2015 om 2:46

  Ik heb hetzelfde met foto’s. In mijn foto mappen kom ik foto’s niet tegen. Maar via de finder wel. Sterker nog, dan zie ik ze dubbel staan.

Een reactie toevoegen: