21 januari 2015

iPhone 6 blijft ongekend populair

De iPhone 6 blijft ongekend populair onder de bevolking. Dat blijkt uit een recent onderzoek dat is uitgevoerd door Piper Jaffray. Uit dit onderzoekt komt naar voren dat de vraag naar dit toestel en de iPhone 6 plus alleen maar blijft toenemen. Maar liefst 40 procent van de ondervraagden gaf aan van plan te zijn om binnen drie maanden het nieuwe pareltje van Apple te kopen. Toen afgelopen september, na de release van de telefoon, dezelfde vraag werd gesteld gaf 37% aan de smartphone te gaan kopen. Voor de release van de telefoon waren deze cijfers nog lager: toen gaf 33 procent van de ondervraagden aan de telefoon binnen drie maanden aan te schaffen.

Zeer populair

Uit deze cijfers kunnen we de conclusie trekken dat de vraag naar de nieuwe telefoon enorm hoog is en dat de iPhone 6 plus dus zeer populair is. Dat lijkt geen bijzonder nieuws maar dat is het wel als we kijken naar hoe die situatie was bij andere iPhone modellen. Wanneer we het bijvoorbeeld gaan vergelijken met de iPhone 5s zien we een duidelijk verschil tussen beide telefoons. Deze telefoon kwam vorig jaar rond dezelfde tijd uit en de onderzoeken zijn ook rond dezelfde tijd uitgevoerd. Bij de iPhone 5s daalde het aantal ondervraagden dat die telefoon wou kopen namelijk van 50% naar 44%. Waar er dus steeds minder vraag was naar de 5s wordt de iPhone 6 alleen maar populairder.

Apple of Android?

We zijn natuurlijk ook benieuwd naar de populariteit van de iPhone ten opzichte van Android telefoons. Ook dat besloot Gene Munster, analist van Piper Jaffray, namelijk te onderzoeken. Van alle ondervraagden gaf precies de helft aan dat ze binnen drie maanden een toestel willen aanschaffen van Apple. Het aantal ondervraagden dat een Android toestel wil aanschaffen blijft daar met 43% net onder. Het gaat hierbij om alle iPhone modellen en alle telefoons van Android die in de winkel te verkrijgen zijn.

Gerelateerde tips:


Reacties


 • Frank

  21 januari 2015 om 12:03

  Ik zou best een iPhone 6 willen, maar ik vind hem gewoon te groot….. als er nu een iPhone 6 mini zou zijn met de specs van de 6 zou ik die beslist kopen. de 5 en 5s vind ik persoonlijk precies het juiste formaat.

 • maddriver371

  21 januari 2015 om 15:39

  Ik zins het uitbrengen van de iPhone 6 Plus er één en ik erg tevreden, zou niet meer anders willen.

 • Adriaan

  21 januari 2015 om 18:03

  dus als ik het goed begrijp wilde 44% vorig jaar de iPhone 5s kopen en nu 40% de 6 of 6+ en daarmee doen de 6 en 6+ het beter dan de 5s ??????????

 • Daniël

  21 januari 2015 om 19:48

  Wat maakt de 6 populairder dan de 5 en 5s? Het enige wat ik kan bedenken is de keuze in formaat en voor mij ook de NFC voor betalen. @Adriaan, het is inderdaad een beetje een vage tekst, maar blijkbaar stijgt het aandeel na een aantal maanden, terwijl het normaal een aantal maanden na introductie minder wordt…

Een reactie toevoegen: