21 januari 2015

YosemiteYosemite: Lege folders in Launchpad verwijderen

Launchpad icoon

In OS X Yosemite is er iets vreemds aan de hand, sommige gebruikers klagen over een lege folder/map die aanwezig blijft in Launchpad. De map is onmogelijk te verwijderen, wanneer je alle desbetreffende applicaties uit de folder verwijderd blijft de lege folder aanwezig.

Opvallend is dat je de naam van de folder wel kunt wijzigen. Het is een probleem waar meerdere OS X Yosemite gebruikers 'last' van hebben, gelukkig is de oplossing erg eenvoudig. Hoe lees je in onderstaande stappen.

launchpadlegemap

Open Launchpad en navigeer naar de lege folder, sleep er twee applicatie in en sluit launchpad even af. Start deze opnieuw op en verwijder de zojuist geplaatste applicaties weer uit de folder. Je zal merken dat de folder verdwijnt en niet meer terugkeert in Launchpad. Of Apple dit probleem in de toekomstige update gaat oplossen is nog onbekend.

Meer over Launchpad kun je hier terugvinden.Reacties


 • Mijco Rijneveld

  21 januari 2015 om 11:44

  Dank voor al je tips, ze zijn vaak bijzonder nuttig.

  In deze tip gebruik je het woord ‘folder’, maar in het Nederlands heet dit gewoon een ‘map’. ‘Folder’ is de vertaling van wat de Engelsen ‘flyer’ noemen, bijvoorbeeld in de zin van een reclamefolder.

 • Bas

  21 januari 2015 om 14:41

  Zover was ik zelf ook, en blij … totdat ik mijn MacBook opnieuw had opgestart. De lege mappen waren daarna gewoon weer terug, ook na meerdere van dit soort pogingen. Ik ben er maar mee opgehouden, het is ergerlijk maar mij ook geen maagzweer waard.
  Helaas zijn er belangrijkere problemen die Apple eerst maar eens moet oplossen (zoals een wegvallende WiFi).

 • Paula Bennink

  9 juni 2015 om 10:55

  Bedankt! Het is niet storend, wel irritant :) Mijn lege map zojuist succesvol verwijderd!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!