21 januari 2015

IFTTT: Upload automatisch iOS schermafbeeldingen naar Dropbox

Met behulp van de dienst If This Then That (IFTTT) kun je een hoop leuke extra’s toevoegen aan je (digitale) leven. Opn appletips bespreken we in de rubriek 'IFTTT' een aantal handige en leuke IFTTT recepten die de moeite waard zijn om te bekijken. Meer informatie over de dienst IFTTT vind je hier terug op appletips.

Met onderstaand IFTTT recept kun je eenvoudig alle iOS schermafbeeldingen onmiddellijk uploaden naar je Dropbox, dit kan handig zijn wanneer je regelmatig gebruik maakt van schermafbeeldingen. Het voordeel hiervan is dat je niet zelf handmatig de afbeeldingen moet delen via Mail of Airdrop. Voor je aan de slag kunt met dit recept dien je eerst onderstaande procedure te volgen.

Open (of download eerst) de IFTTT applicatie op je iPhone, iPad of iPod Touch en tap (tik) op het kommetje. Tap vervolgens op het tandwiel om de instellingen te openen. Navigeer naar 'Channels', zoek hier naar 'iOS Photos' en tap op 'Activate'. Sta toe dat IFTTT gebruik mag maken van je foto’s en bevestig door op 'Done' te tappen.

screendrop

Als je Dropbox nog niet gekoppeld hebt aan IFTTT dan kun je via 'Channels' ook opzoek gaan naar 'Dropbox' en deze koppelen (activeren) aan je IFTTT account. Hieronder vind je het recept terug, tap/klik op 'Add' om deze te openen, hierna dien je 'Add Recipe' te selecteren om dit recept aan jouw IFTTT toe te voegen.

IFTTT Recipe: iOS ScreenDrop connects ios-photos to dropbox

Telkens wanneer je nu een schermafbeelding maakt van je iDevice wordt deze geupload naar Dropbox in de map IFTTT- iOS Photos. Let wel op dat de IFTTT applicatie hiervoor actief moet zijn, geen nood maak je schermafbeeldingen terwijl de applicatie is afgesloten dan worden alle nog niet geuploade schermafbeeldingen automatisch geupload naar Dropbox wanneer de app opnieuw wordt opgestart.

Omdat IFTTT vaak door gebruikers als moeilijk wordt ervaren posten wij de leukste en handigste IFTTT-recepten. Je kan deze recepten eenvoudig toevoegen aan je eigen IFTTT account en gebruik van maken. Alle berichten over IFTTT kun je hier terugvinden.

Download de iOS applicatie (of Android app) en maak een account aan zodat je aan de slag kunt. Hierdoor wordt IFTTT niet alleen toegankelijk voor gevorderden maar ook voor de beginnende gebruikers.Reacties


 • Bas

  21 januari 2015 om 12:16

  Dit kun je ook bereiken door de standaard locatie van bewaarde screenshots te veranderen naar je Dropbox locatie. Dan heb je geen IFTTT nodig.
  Met het volgende terminal commando wijzig je de locatie, verander /path/ in de door jou gewenste plek:
  defaults write com.apple.screencapture location /path/;killall SystemUIServer

 • Wesley Fabry

  21 januari 2015 om 12:23

  Bas, correct maar dan gaat het om osx schermafbeeldingen en niet via van IOS waar de tip over gaat..

 • Bas

  21 januari 2015 om 16:31

  Inderdaad, I stand corrected! (Maar nu heb je er een tip bij!) : )

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!