Menu

24 juni 2014

OS X: Schermafbeeldingen automatisch delen via Dropbox (uitschakelen)

icon dropbox retinaAl enkele tijd heeft Dropbox de mogelijkheid om de foto’s die je maakt met je iPhone, iPad of iPod Touch onmiddellijk te uploaden naar Dropbox zodat je van je dierbare foto’s ook een online Dropbox back-up hebt. Daarnaast is een soortgelijke functie van toepassing op de Mac met daarop Dropbox geïnstalleerd.

De functie is ongetwijfeld handig, maar vele vinden het erg storend dat ook schermafbeeldingen onmiddellijk na het maken worden geplaatst in Dropbox en niet lokaal op bijvoorbeeld je bureaublad. Volg onderstaande procedure om dit gedrag uit te schakelen.

• Activeer Dropbox en klik op het icon in de menubalk
• Klik vervolgens op het tandwiel onderaan het menu
• Open hier de optie ‘Preferences’

Dropbox schermafbeelding uitschakelen

Klik hierna op het tabblad ‘Import’. Hier vind je een overzicht terug van het automatische importeren van foto’s binnen Dropbox vanaf een Mac. Vink hier de optie ‘Share screenshots using Dropbox’ uit. Wanneer je nu een schermafbeelding maakt zal deze worden geplaatst op je bureaublad in plaats van Dropbox. Verder kun je de gehele Dropbox foto-upload functie uitschakelen door de optie ‘Enable camera upload for…’ uit te vinken.

Meer over Dropbox kun je hier terugvinden.




Gerelateerde tips:




Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: