28 augustus 2015

YosemiteOS X: Oplossing voor niet werkende Mail Drop

mail os x icoon van Apple Mail OS X

Heb je een groot bestand en wil je deze versturen via e-mail dan kan dit via Mail Drop. Ieder bestand tot een grootte van 5GB kun je via deze weg versturen. De Mail applicatie upload automatisch je bestand naar iCloud en vervangt deze door een url. De ontvanger kan dan het bestand versleuteld downloaden vanuit jouw iCloud.

Toch zijn er een aantal OS X gebruikers die melden dat de Mail applicatie grote bestanden niet kan versturen en Mail Drop niet werkt. Om Mail Drop te kunnen gebruiken moet er een iCloud account actief zijn op je Mac. Deze kun je instellen via  ▸ Systeemvoorkeuren ▸ iCloud.

Mail Drop is niet gebonden aan een e-maildienst, je kan hem dus ook gebruiken in combinatie met een gmail-account of andere e-maildienst. Echter kan het zijn dat je Mail Drop voor sommige accounts nog dient te activeren. Dit doe je via onderstaande procedure.

Oplossing Mail Drop

Open de Mail applicatie en klik in de menubalk op 'Mail'. Kies hier voor 'Voorkeuren', open het tabblad 'Accounts' en selecteer in de kolom je account. Open hier het tabblad 'Geavanceerd' en vink de optie 'Verstuur grote bijlagen met Mail Drop' aan. Wanneer je nu een groot bestand toevoegt aan een e-mailbericht wordt deze tijdens het versturen automatisch geupload naar je iCloud en kan de ontvanger hem downloaden en bekijken.

• POP3-accounts ondersteunen deze functie niet
• De bijlagen worden maximaal 30 dagen gecodeerd bewaard
• iCloud account wordt geadviseerd maar is niet nodig
• Mail Drop-bijlagen worden niet meegerekend in je iCloud-opslagruimte
• Bijlagen kunnen niet benaderd worden vanuit iCloud DriveReacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!