28 augustus 2015

iOS: Een Airport apparaat herstarten

Airport retina logo

Het kan voorkomen dat je een Airport Express, Airport Extreme of Time Capsule moet herstarten. Dit kan om verschillende redenen zijn en hoeft niet altijd een probleem aan vooraf te gaan. Zeker wanneer je merkt dat de verbinding onstabiel is of steeds wegvalt is het aan te raden het apparaat te herstarten.

Een Airport apparaat kun je herstarten door deze te ontkoppelen van de stroom, 10 seconden wachten en weer opnieuw aansluiten. Een hoop gedoe, zeker als je de kabels netjes hebt weggewerkt of het apparaat bevindt zich ergens op een moeilijk toegankelijke plaats. Gelukkig kun je hem ook herstarten via de iOS applicatie 'Airport’.

Open de Airport applicatie en tik op jouw Airport apparaat, tik vervolgens op 'Wijzig'. Ga naar 'Geavanceerd' en scroll naar beneden, hier kun je tikken op 'Herstart basisstation'.

Airport herstarten iOS

Hierna opent er een pop-up venster met de boodschap of je zeker bent dat je het basisstation wilt herstarten, tik hier op 'Herstart'. Het Airport apparaat zal worden herstart, de internet verbinding valt uiteraard even weg, na enige momenten kun je weer gebruik maken van het internet.

AirPort Utility
AirPort UtilityCategorie: Utilities
Ontwikkelaar: Apple Distribution International
iPad & iPhone  4+  14 MB DOWNLOAD GRATIS

Meer over Airport kun je hier terugvinden.Reacties


  • Alex

    3 september 2015 om 10:43

    Weten jullie toevallig ook hoe je bij gebruik van 2 gekoppelde airports een Apparaat (een Apple TV) ten alle tijden kan forceren om altijd op dezelfde airport aan te melden?
    Nu wil het nog wel eens zijn dat de appletv aangemeld is op de airport die het verste weg staat en dus een langzame verbinding heeft.

    Alvast bedankt!

Een reactie toevoegen: