27 augustus 2015

WATCHEen Apple Watch ontkoppelen

apple watch edition goud

Je kan verschillende redenen hebben om je Apple Watch te ontkoppelen, denk hierbij bijvoorbeeld aan het verkopen van je Apple Watch. Dan moet je eerst het horloge ontkoppelen zodat deze weer gekoppeld kan worden aan een andere iPhone.

Het ontkoppelen zorgt ervoor dat er een volledige reservekopie van de Apple Watch wordt gemaakt en deze zal op je iPhone worden opgeslagen, klik hier voor meer info. Hieronder lees je terug hoe je een Apple Watch ontkoppeld.

• Open de Apple Watch applicatie op je iPhone
• Tik op 'Mijn Watch'
• Navigeer 'Apple Watch'
• Selecteer de optie 'Koppel Apple Watch los'

Apple Watch ontkoppelen

Bevestig door nogmaals te tikken op 'Koppel Apple Watch los', op dit moment zal de Apple Watch worden losgekoppeld van je iPhone. Op dat moment wordt er een volledige reservekopie gemaakt van je Apple Watch en bewaard op je iPhone. Het gaat natuurlijk over maar een paar MB’s, maar deze zijn wel crusiaal wanneer je de Apple Watch weer opnieuw wilt koppelen aan je iPhone. Bovendien wordt de Apple Watch na de ontkoppeling volledig gewist.

Je kan de Apple Watch ook ontkoppelen via de Apple Watch zelf via Instellingen ▸ Algemeen ▸ Stel opnieuw in ▸ Wis alle inhoud en instellingen. Echter zal er dan geen reservekopie worden gemaakt op je iPhone.

Lees ook: Apple Watch koppelen aan een nieuwe iPhoneReacties


 • Nick

  27 augustus 2015 om 11:35

  Mijn  Watch is dus retour afzender, maar de app Activiteiten is gebleven. Volgens Apple niet te verwijderen. Iemand een tip?
  Herstellen helpt ook niet. Schone installatie zou enige optie zijn.

 • jan hop

  27 augustus 2015 om 23:45

  Nu andersom: mijn iPhone werd omgewisseld, backup via iTunes; teruggezet op nieuwe iPhone,  Watch gekoppeld, maar “oude” activiteiten weg…. en nog wel wat meer, maar ach, ook dat heeft wel voordelen: schoner beginnen!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!