27 augustus 2015

Uitnodigingen beheren in de Agenda applicatie

agenda icoon os x

De Agenda applicatie gebruik je natuurlijk om je afspraken te beheren, via iCloud worden deze gesynchroniseerd met al je Apple apparaten zodat alles up-to-date is. Een afspraak kan meerdere personen bevatten, deze kun je uitnodigen tijdens het aanmaken van een afspraak, selecteer hiervoor de optie 'genodigden'.

Uitnodigingen kunnen worden beheerd vanuit de Agenda applicatie zelf, hoe lees je in onderstaande procedure. Let op dat deze optie alleen beschikbaar is tussen iCloud gebruikers.

Procedure voor iOS

Open de Agenda applicatie, tik op 'Inkomend' om de uitnodigingen te bekijken. Via het tabblad kun je nieuwe uitnodigen van andere bekijken en op anticiperen, zo kun je uitnodigingen accepteren, afslaan of misschien aan deelnemen. Via het tabblad 'Beantwoord' kun je zien hoe genodigden hebben gereageerd op jouw verstuurde uitnodigingen en kun je de uitnodigingen bekijken waarop jij geantwoord hebt.

agenda uitnodingen

Procedure voor OS X

Open de Agenda applicatie en klik in de knoppenbalk naast het plus-teken op het pijltje om de uitnodigingen te bekijken. Deze is alleen zichtbaar als er actuele uitnodigingen zijn, verder kun je hier ook de beantwoorde uitnodigingen bekijken of reageren op een uitnodiging.

Meer over Agenda kun je hier terugvinden.Reacties


 • Charlotte Berens

  18 februari 2016 om 12:03

  Is het ook mogelijk om deze meldingen in de agenda applicatie juist uit te zetten? Ik ontvang mijn vergaderverzoeken in de mail. Dit vind ik voldoende en wil de meldingen op iphone en ipad graag uitschakelen. Hoe doe ik dit?

 • Wesley Fabry

  18 februari 2016 om 14:19

  Dat kan zeker via icloud.com, log hier in met je iCloud account, klik op ‘Agenda’ en vervolgens linksonder op het tandwiel. Kies hier voor ‘Voorkeuren’ en daarna ‘Geavanceerd’, vervolgens kun je bij ‘Uitnodigingen’ het gedrag aanpassen.

 • Afra Schipper

  30 juni 2016 om 6:42

  Heb met collega’s de Agenda gedeeld, alleen-lezen, alleen om te kunnen zien wie waar is en wie evt. beschikbaar
  . Ik krijg meldingen van hun agenda-items 2 uur voor aanvang en ik krijg uitnodigen. Kan ik beiden helemaal (laten) uitzetten? Zij krijgen geen meldingen of agenda-uitnodigingen van mij. Ik heb nl. in Instellingen op mijn Iphone Agendameldingen voor gedeelde agenda’s uitgezet; collega’s geven aan dat dat bij hen niet kan?

 • Wesley Fabry

  30 juni 2016 om 8:11

  @afra Het beste kun je deze vraag even stellen op http://genius.appletips.nl
  Onze experts weten vast een oplossing…

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!