17 augustus 2017

Twitter: Opgeslagen gegevens, cache en data wissen

Twitter logo icon

Vanaf versie 6.73.1 van de officiële Twitter applicatie voor iOS is het eindelijk mogelijk de cache en opgeslagen data te wissen. Dit is een welgekomen optie voor iPhone of iPad bezitters met een beperkte opslagruimte van slechts 8 of 16GB.

Voorheen kon je deze opgeslagen gegevens en media alleen wissen van je iDevice door de Twitter applicatie volledig te verwijderen en opnieuw te installeren. Iets wat je bijvoorbeeld nog steeds moet doen voor de Facebook applicatie. Vanaf nu is dit in ieder geval verleden tijd voor Twitter. Laten we hopen dat meerdere applicaties snel zullen volgen.

Twitter cache en data wissen in iOS

• Open de Twitter applicatie
• Tik bovenin op je avatar
• Kies in de kolom voor 'Instellingen en Privacy'
• Tik in de lijst op 'Datagebruik'
• Kies voor 'Mediaopslag' of 'Webopslag'

Op een iPad of in de iOS Twitter applicatie met versie nummer 6.8 of eerder kun je deze instellingen aanpassen via Ik ▸ Tandwiel ▸ Instellingen en Privacy ▸ 'Datagebruik' of 'Opslag'.

Opgeslagen gegevens, cache en data wissen in de Twitter app

Vervolgens krijg je een overzicht te zien van de opgeslagen media en data die alle accounts in deze Twitter applicatie hebben verzameld. Zoals je ziet kan dit tot in de vele MB's oplopen. Onder deze opslag verstaan we ondermeer foto's en webpagina's die je hebt bekeken. Deze blijven bewaard zodat deze niet iedere keer opnieuw moeten worden ingeladen.

Tik op 'Mediaopslag' of 'Webopslag' om vervolgens de gegevens te wissen. De gegevens worden definitief gewist en je bouwt weer een nieuwe cache op. Herhaal deze stappen dus regelmatig. Dit is handig wanneer je opslagruimte te kort komt. Dit kun je overigens ook toepassen in de officiële Twitter applicatie op de Mac, klik hier voor de stappen.

Twitter
TwitterCategorie: News, Social Networking
Ontwikkelaar: Twitter, Inc.
TV, iPad & iPhone  17+  171 MB DOWNLOAD GRATIS

Lees ook: Opslagruimte op je iPhone, iPad en iPod Touch vrijmakenReacties


 • Peter

  11 maart 2017 om 10:33

  Dit is een goede tip. Als ik dit echter op mijn iPad wil doen en klik op verwijderen dan krijg ik geen pop up media-opslag wissen. Ik kan alleen op “gereed” klikken, maar dan zie ik dat de media opslag niet is verwijderd.

 • Wesley Fabry

  11 maart 2017 om 10:36

  @peter hier geen problemen, update geïnstalleerd? Anders even twitter app opnieuw installeren (dan is de data overigens gelijk gewist).

 • Peter

  11 maart 2017 om 12:39

  Hoi Wesley,

  Ik heb de app van mijn iPad afgehaald en opnieuw geïnstalleerd. Als ik het dan nogmaals probeer loop ik tegen hetzelfde probleem aan. Inderdaad is media-opslag verwijderd, maar als je weer opnieuw media wilt verwijderen dan moet je opnieuw app verwijderen. Heb 2 IPads een mini en een gewone. Allebei voorzien van versie 6.73.02.

 • Wesley Fabry

  11 maart 2017 om 12:44

  @peter hmmm jammer, helaas zou ik ook niet weren hoe dat komt. Misschien wordt gefaseerd uitgerold, ookal lijkt me dat sterk.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!