15 mei 2014

iOS 7iOS 7: Extra informatie weergeven in de Weer app

weer logo 7 retinaWe hebben het al even kort op appletips zien voorbij komen, maar met volledige aandacht hebben we er nog niet bij stil gestaan. Met behulp van de weer applicatie kun je namelijk ook de kans op regen, vochtigheid, wind en gevoelstemperatuur raadplegen.

Dit is natuurlijk ideale informatie voor de aankomende zomer wanneer je een barbecue of buitenfeest wilt organiseren. Het is namelijk erg interessant om te weten hoeveel procent kans er is op regen en wat de gevoelstemperatuur buiten is. Zo kan het buiten 20º zijn, maar met een koude wind voelt het al snel 16-17º. Om deze informatie te raadplegen dien je de standaard Weer applicatie te openen.

Bekijk vervolgens het weer dat je terugvind bij je huidige locatie of een stad naar keuze. Vervolgens zie je bovenin de temperatuur van dat moment, wanneer je hierop tapt krijg je een overzicht van de vochtigheid, regenkans, gevoelstemperatuur en extra wind informatie.

weerextra

In het kort leggen we even uit wat deze waarden betekenen. Bij de optie ‘Vochtigheid’ kun je het aantal procent vochtigheid dat zich in de atmosfeer bevind raadplegen. Naast de optie ‘Wind’ zie je als eerste de windrichting en daarna hoe hard de wind waait. ‘Voelt als’ geeft de gevoelstemperatuur weer, deze kan in sommige gevallen hoger of lager zijn dat de effectieve waarden. Met de procentmeeting van de regenkans weet je bijna zeker of er regen op komst is.

De weer applicatie is alleen beschikbaar op de iPhone en iPod TouchReacties


 • Laurens

  15 mei 2014 om 22:32

  Haha, leuk dat ik door jullie weer iets nieuws heb geleerd in een app die ik al zoooo vaak heb gebruikt! Bedankt voor de tip maar weer :-)

 • Anita

  16 mei 2014 om 13:44

  Bedankt voor de tip, heb weer iets bijgeleerd

 • Theo

  16 mei 2014 om 19:08

  Blijft grappig hidden treasures, wederom bij Apple!

 • Marcel

  21 mei 2014 om 7:09

  De weer app is enkel beschikbaar voor iPhone en iPod… Welk

 • Marijke

  10 augustus 2014 om 16:02

  Wie kan me helpen om een locatie te verwijderen in de weer App. Ik vind de i buttom rechts niet meer terug.

 • Wesley Fabry

  10 augustus 2014 om 19:18

  @marijke dat is erg eenvoudig, open de weer app en tap onderaan rechts op de drie horizontale strepen. Je krijgt een overzicht van alle steden. Veeg met 1 vinger van rechts naar links over de stad die je wilt verwijderen. Kies hierna voor verwijderen om hem definitief te wissen..

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!