29 juni 2017

iPhone scherm standaard of ingezoomd weergeven met Weergavezoom

iPhone 6 en iPhone 6 plus

De iPhone is op dit moment verkrijgbaar in drie formaten: 4-inch, 4,7-inch en de iPhone plus heeft een scherm van maar liefst 5,5-inch. Dit wil zeggen dat er meer ruimte is voor content en applicaties die het scherm kunnen vullen. Op bijvoorbeeld de iPhone SE (4-inch) kun je de weergave niet aanpassen, maar bij de grotere modellen geeft Apple je de keuze en kun je kiezen tussen een standaard- en weergavezoom.

Op beide toestellen (4,7" en 5,5") is er plaats voor 6 rijen applicaties, dit is de standaard weergave. Je zal merken dat de applicaties verder uit elkaar staan dan je bijvoorbeeld gewend was op een iPhone 5(s). Wil je liever het beeldscherm goed vullen dan kun je de weergavezoom activeren. De zes rijen worden er vijf en alles wordt iets groter weergeven.

De weergavezoom instellen op een iPhone

• Open 'Instellingen'
• Navigeer naar 'Beeldscherm en helderheid'
• Tik op 'Weergave'

weergavezoom op een iPhone instellen (ingezoomd scherm)

Vervolgens kun je bij 'weergavezoom' kiezen voor de standaard of ingezoomd, onmiddellijk krijg je een voorbeeld van de weergave te zien. Tik op 'Stil in' om je keuze te bevestigen. Door de weergavezoom te activeren worden niet alleen de applicatie iconen vergroot weergegeven, maar ook de content van de apps. Zo worden webpagina’s, tekst, het toetsenbord, enzovoorts vergroot weergegeven.

Let wel op, ben je in het bezit van een iPhone plus en activeer je de weergavezoom, dan kun je de iPhone plus niet in aangepaste liggende weergave gebruiken. Dit wil zeggen dat de extra functietoetsen in het toetsenbord verdwijnen, applicaties en het beginscherm zich niet aanpassen naar de liggende weergave.

Lees ook: 36 tips om de batterijduur van je iPhone te verlengenReacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!