18 juni 2013

OS X: Het ‘oude’ Dropbox menu activeren

dropbox-iconOntzettend veel Mac gebruikers hebben Dropbox geïnstalleerd op hun Mac. Deze dienst bied je 2GB (gratis) schijfruimte voor bestanden en geeft je de mogelijkheid om deze te delen met andere gebruikers, iDevices of andere computers die je bezit.

Na de installatie van de Dropbox heb je de beschikking over een “Dropbox” folder in Finder. Door simpelweg bestanden in deze map te plaatsen worden ze automatisch gesynchroniseerd naar online opslagruimte (vergelijkbaar met iCloud). Eerder dit jaar is Dropbox geupdate waardoor de bestandsoverdracht stukken sneller is geworden.

Dropbox 1.0

Hierbij is ook de menuoptie in de menubalk grondig gewijzigd. Zo heb je nu onmiddellijk toegang tot de laatst gewijzigde bestanden en de Dropbox folder. Het oude menu uit de vorige versies kun je echter ook nog raadplegen. Dit kun je door door de option⌥- toets in te drukken en vervolgens het menu openen. Het is niet mogelijk om de oude layout permanent te activeren in het dropbox-menu.

Meer tips over Dropbox kun je hier terugvinden.Reacties


 • resapez

  18 juni 2013 om 9:41

  Als je studeert aan een universiteit of hogeschool kan je in het begin van het studiejaar meedoen aan de spacerace. Zo heb ik mijn gratis 30 GB dropbox-ruimte verkregen. Ik ben wel niet volledig zeker dat dit elk jaar opnieuw is, maar ik dacht van wel.

 • Koen B

  20 juni 2013 om 23:23

  … of je gebruikt Copy en hebt direct 15 Gb ter beschikking, met deze ref-link zelfs direct 20 Gb! Copy werkt net als Dropbox, heeft dezelfde functionaliteit – ook bijv. photo sync en apps voor iOS en Android. Bij iedereen die je verwijst krijg je er nog eens 5 Gb bij! Exit Dropbox :)

 • Koen B

  20 juni 2013 om 23:24

  PS, de ref-link is: http://www.copy.com/?r=IJZTbE

 • Koen B

  21 juni 2013 om 18:12

  PS Wesley / Richard – misschien interessant om aan deze dienst in een nieuw topic aandacht aan te besteden?

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!