18 mei 2015

iCloud-fotodelen: Een gedeeld album openbaar maken

foto iOS app

Eerder hebben we al uitgelegd hoe je iCloud-fotodelen kunt activeren en gebruiken. Via deze dienst is het vrij eenvoudig een gedeeld album aan te maken. De deelnemers aan dit album kunnen eenvoudig je foto’s bekijken en eventueel zelf foto’s toevoegen. Handig als je met een groep vrienden op vakantie bent geweest en alle foto’s wilt groeperen.

Mochten er vrienden zijn die geen iOS of OS X apparaat hebben of je wilt gewoon je foto’s delen zonder iemand uit te nodigen, dan kun je het gedeelde album openbaar maken. Mensen kun dan het album bekijken via een webpagina op iCloud.com.

Een gedeeld album openbaar maken in iOS

Om dit te doen moet je eerst het album openbaar maken, open hiervoor een gedeeld album in de foto applicatie en tap onderaan op 'Personen'. Schakel vervolgens de optie 'Openbare website' in, er verschijnt een knop met 'Deel koppeling'. Tap hierop om de link te delen via verschillende media, te kopiëren of te plaatsen in je leeslijst. Via deze URL kunnen anderen dan het album bezoeken.

instellingen voor gedeeld album ios

Een gedeeld album openbaar maken in OS X

Open de Foto’s voor OS X applicatie en klik (tweemaal) op het tabblad 'Gedeeld'. Open het album dat je wilt delen en klik in de knoppenbalk op het mannetje (zie foto). Vink hier de optie 'Openbare website' in, vervolgens kun je de URL kopiëren om te delen met derde.

gedeeld album in foto's voor osx

Bezoekers kunnen alleen de foto’s bekijken, deze leuk vinden en reacties plaatsen. Het is niet mogelijk om deze personen foto’s te laten toevoegen, dit kan alleen voor abonnees.

Lees ook: Hoe iCloud-fotodelen activeren en gebruiken?Reacties


 • de kruijf

  18 mei 2015 om 22:10

  Hallo beste,
  heb momenteel geen notities meer op mac en i phone
  hoe krijg ik die terug?
  gebruik de iCloud
  bij voorbaat vriendelijk dank
  Johan de Kruijf

 • Hans

  27 november 2015 om 11:48

  Hoi de Cruijf,

  Ik had hetzelfde probleem en ik heb het opgelost met shift-F7.

  Groetjes,

  Hans

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!