4 maart 2015

IFTTT: Maak gebruik van de Do Button, Note en Camera applicatie (archief)

Eind vorige maand heeft de dienst IFTTT drie nieuwe applicaties uitgebracht die bepaalde eenvoudige, maar ook ingewikkelde taken simpeler maken. Bij de normale recepten van IFTTT heb je een trigger (gebeurtenissen/kanalen) nodig voordat deze in actie kom3n. Met de nieuwe applicaties ben jezelf de trigger die een bepaalde handeling uitvoert, dit kan in combinatie met het maken van een foto, notitie of drukken op een knop.

We moeten toegeven dat de 'Do button' app de handigste is uit de reeks, je drukt op een knop en er wordt een actie uitgevoerd. Denk hierbij aan HUE-lampen een willekeurige kleur geven, de thermostaat uitschakelen, je locatie aanpassen op twitter, enzovoorts. Net zoals bij de normale IFTTT recepten zijn de mogelijkheden eindeloos.

UPDATE: De apps zijn niet meer beschikbaar in de App Store, de functionaliteit van deze Apps zijn geïntegreerd in de standaard IFTTT app. Hoe deze app precies werkt lees je hier.

doIFTT

Met de 'Do Camera' applicatie kun je een foto maken en deze gelijk verplaatsen naar een bepaalde plek. Dit kan je Dropbox zijn, Google Drive, Facebook, Twitter, enzovoorts. De applicatie is een echte camera app waarmee je gewoon foto’s kunt maken, echter is de camera-knop gekoppeld aan een dienst zodat de foto onmiddellijk geupload wordt.

doIFTT2

Als laatste kun je met de 'Do note' applicatie snel een notitie maken en deze onmiddellijk verzenden naar je eigen e-mailadres, plaatsen in je Evernote, enzovoorts. Omdat je bij deze drie applicaties zelf de trigger bent heb je de controle volledig in handen. Net zoals bij IFTTT kan er een kleine vertraging zitten op de uiteindelijk uitgevoerde handeling. Onze ervaring leert dat wanneer je bijvoorbeeld via de Do button applicaties de HUE-lampen wilt uitschakelen dit enkele seconden duurt. Hieronder kun je de drie nieuwe applicaties gratis downloaden.


Helaas! De bovenstaande app is helaas niet meer beschikbaar in de App StoreHelaas! De bovenstaande app is helaas niet meer beschikbaar in de App StoreHelaas! De bovenstaande app is helaas niet meer beschikbaar in de App Store

Omdat IFTTT vaak door gebruikers als moeilijk wordt ervaren posten wij de leukste en handigste IFTTT-recepten. Je kan deze recepten eenvoudig toevoegen aan je eigen IFTTT account en gebruik van maken. Alle berichten over IFTTT kun je hier terugvinden.

Download de iOS applicatie (of Android app) en maak een account aan zodat je aan de slag kunt. Hierdoor wordt IFTTT niet alleen toegankelijk voor gevorderden maar ook voor de beginnende gebruikers.


  • Sarah

    16 april 2017 om 7:59

    Deze apps zijn niet beschikbaar in de Nederlandse app store zegt ie…

  • Wesley Fabry

    16 april 2017 om 8:02

    @sarah inderdaad, de apps zijn niet meer beschikbaar. De functionaliteit zit nu in de ifttt app zelf met behulp van widgetsDo NOT follow this link or you will be banned from the site!