19 januari 2015

iOS 8iOS 8: Extra instellingen voor Applicaties in het Instellingen menu

instellingen ios logo 7 retina

In voorgaande versies van iOS waren de applicatie instellingen terug te vinden in het Instellingen menu. In de meeste gevallen waren deze overbodig, vaak was er alleen een colofon en versie informatie terug te vinden, sommige applicaties hadden hier ook echte instellingen in weggewerkt.

In iOS 8 heb je via deze weg meerdere opties beschikbaar, zo kun je nu allerlei gegevens bekijken en aanpassen. Denk hierbij aan het gebruik maken van mobiele data, je locatievoorzieningen, enzovoorts.

Open de Instellingen applicatie op je iPhone, iPad of iPod Touch en navigeer naar een applicatie die je wilt bekijken en/of bewerken.

instellingenapps

Zaken zoals de toegang tot contacten, foto’s, locatie, camera, enzovoorts kun je hier instellen voor de geselecteerde applicatie. Daarnaast kun je de berichtgeving aanpassen en het verversen van data op de achtergrond. Ook kun je hier de toegang tot het gebruik van mobiele netwerk ontzeggen, dit houdt in dat de app geen gegevens kan ophalen via mobiele data.

Als de app nog extra instellingen heeft worden deze hier ook weergegeven. Via deze manier kun je de opties per app beheren en niet per functie, dat kan in vele gevallen net iets overzichtelijker zijn.

Meer over iOS 8 kun je hier terugvinden.Reacties


Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!