3 maart 2017

iOS: De kijkrichting in Kaarten weergeven

Kaarten logo apple

Met behulp van de Kaarten applicatie in iOS kun je niet alleen de wereld in 3D ontdekken, maar ook routes uitstippelen. Wanneer je de app gebruikt om te navigeren kan het soms wel voorvallen dat je niet weet welke kant je op moet wandelen. Je kunt dan een stukje lopen om te zien welke kant het bolletje heen gaat, maar je kunt ook de kijkrichting aangeven.

Met deze optie is het mogelijk om in de kaarten applicatie weer te geven welke kant je op kijkt. Hiervoor wordt dan de bovenkant van je iPhone gebuikt als uitgaanspunt. Dit is ontzettend handig tijdens het navigeren om te kijken welke kant je op moet lopen of waar een bepaalde locatie zich ongeveer situeert.

De kijkrichting in Kaarten app weergeven

Open de Kaarten applicatie en tik eventueel op de GPS-pijl onder de i-knop om je locatie te centreren. Je krijgt nu een blauw bolletje te zien met daar een klein driehoekje aan. Dit driehoekje geeft de kijkrichting aan. De bovenkant van je iPhone komt overeen met de punt van dit driehoekje. Wanneer je de iPhone naar rechts of links beweegt zal je merken dat het driehoekje draait.

Kijkrichting in iOS kaarten bekijken

De kaart zal bij het bewegen van je iPhone niet mee bewegen, het noorden zal altijd bovenaan blijven. Wanneer je tweemaal tikt op de GPS-pijl onder de i-knop zal je merken dat de aanwijzing van je huidige locatie en de GPS-pijl wijzigt. De pijl krijgt een streepje en je huidige locatie wordt nu aangeduid met een bolletje en blauwe gloed. Deze gloed geeft wederom je kijkrichting aan, echter draait de kaart mee.

De bovenkant van je iPhone komt overeen met de blauwe gloed, door je iPhone te bewegen zal je merken dat de kaart mee draait. De gloed geeft je kijkrichting aan. Moet je dus ergens in het oosten zijn dan kun je de iPhone die kant op draaien. Hierdoor kun je makkelijk vanaf de kaart navigeren omdat je nu de kijkrichting weet. Dit schakel je weer uit de op de GPS-pijl en kompas te tikken.

Lees ook: Snel je geparkeerde auto terugvinden in Apple KaartenReacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: