24 februari 2016

Eindelijk meer dan alleen liken op Facebook

facebook reactions icon

Eindelijk is het zover, vanaf vandaag rolt Facebook 'Reactions' uit voor iedereen, dit houdt in dat je naast de 'Like-knop' (duimpje omhoog) nu ook andere reacties kunt geven door middel van een nieuwe knop.

De optie werkt ongeveer hetzelfde als het duimpje, echter heb je nu veel meer keuzes. Zo kun je als reactie een bericht leuk vinden, maar ook geweldig, verdrietig, grappig, verbluft of boos. Het is een functie waar veel Facebook gebruikers hebben naar uitgekeken, zo kun je nog beter anticiperen op een bericht in je tijdlijn.

Om de Reactions in de app te kunnen gebruiken volstaat het om je vinger op de 'Vind ik leuk' knop te leggen, er opent een pop-up menu. Veeg met je vinger naar de Reaction die je wil toekennen aan dit bericht. Zorg dat je de laatste versie (49.0) van Facebook geïnstalleerd hebt.

reactions in praktijk

Op de desktop website van Facebook werkt het vrijwel hetzelfde, plaats de muisaanwijzer op de vind ik leuk knop en wacht je tot je het pop-up menu te zien krijgt, kies daarna de Reaction.

Meer informatie over de Reactions vind je hier. Let op: de uitrol is vandaag vanstart gegaan, het kan zijn dat je de nieuwe vind-ik-leuk-knop nog niet te zien krijgt.

Facebook
FacebookCategorie: Social Networking
Ontwikkelaar: Facebook, Inc.
TV, iPad & iPhone  4+  370 MB DOWNLOAD GRATIS

Lees ook: De geluidseffecten uitschakelen in de Facebook appReacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: