24 april 2015

YosemiteFoto’s voor OS X: Handmatig foto’s importeren

Foto's voor OS X logo

Wie geen gebruikmaakt van de iCloud-fotobibliotheek moet uiteraard handmatig zijn foto’s importeren in de bibliotheek van Foto’s voor OS X. Ook als je gebruikmaakt van de iCloud-fotobibliotheek dan kan het voorkomen dat je soms foto’s van je iPhone, iPad of camera moet importeren. Dit werkt erg eenvoudig en kan gewoon via de Foto’s voor OS X applicatie.

Sluit je iPhone, iPad, digitale camera aan op je Mac met de bijgeleverde applicatie. Open de Foto’s voor OS X applicatie en klik op het tabblad 'import’ in de knoppenbalk.

fotoimporteren

Sluit je iPhone, iPad of iPod Touch aan en onmiddellijk worden alle nog niet toegevoegde foto’s weergegeven. Dit houdt in dat foto’s die niet geïmporteerd zijn (of gesynchroniseerd zijn via iCloud) worden weergegeven, via de knop ’toon alles' kun je alle foto’s bekijken, selecteren en importeren. Dit zelfde geldt ook voor het importeren van foto’s via een digitale camera.

Selecteer alle foto’s die je wilt importeren en klik in de knoppenbalk op 'Importeer x geselecteerde' of 'Importeer alle' om snel alle foto’s te importeren.

Lees ook: Wat is iCloud-fotobibliotheek en hoe werkt het?

Alle tips over 'Foto's voor OS X' lees je hier terug.Reacties


 • Henk

  24 april 2015 om 20:01

  Helaas lukt het importeren niet via de samsung galaxy camera EK-GC110. Niet via de usb en niet via de sd kaart. Op de mac werkt kien ook niet meer. Verwezen wordt naar switch maar ook die doet niets

 • Helga

  24 april 2015 om 23:25

  Ik laad de foto’s altijd over via dropbox, werkt voor mij prima.

 • Kurt

  19 mei 2015 om 21:13

  Hoe kan ik reeds geïmporteerde foto’s van mijn iPhone verwijderen zonder dat deze foto’s uit mijn fotostream verdwijnen en uit mijn fotobibliotheek op mijn iMac verdwijnen?
  (iCloud-fotobibliotheek is uitgeschakeld, iCloud Mijn fotostream is wel geactiveerd)

 • Raymond

  12 juli 2015 om 11:51

  Is het mogelijk om het automatisch importeren van foto’s uit de fotostream uit te schakelen? Als ik een foto met m’n iPhone neem staat die meteen in Foto’s op mijn MacBook. Vroeger kon je gewoon de Fotostream bekijken en dan bepalen wat je importeerde, nu gebeurt dat automatisch.

 • Wesley Fabry

  12 juli 2015 om 11:53

  Dat is de gehele gedachte van iCloud-fotobibliotheek.. Wat is dit en hoe werkt het lees je hier: http://www.appletips.nl/wat-is-icloud-fotobibliotheek-en-hoe-werkt-het/

 • Raymond

  16 juli 2015 om 6:55

  Yep, dat had ik gelezen. Ik heb alleen juist de iCloud-bibliotheek niet ingeschakeld maar alleen Fotostream.
  Ben niet zo blij met deze ontwikkeling en vind Foto’s niet lekker werken.

 • M. van Nierop

  17 juli 2015 om 23:34

  Bij handmatig importeren (uit een moppenreeks in Finder) in het oude iPhoto behield hij de albumnaam zijnde de mapnaam uit Finder. In Foto’s wordt dat op een grote hoop gegooid binnen je momenten..? Hoe op te lossen om zodoende tientallen MAPPEN (en dus Albums) in één keer te importeren. Iemand?

 • Peter

  28 juli 2015 om 23:45

  M. van Nierop, ik ben naar het zelfde opzoek.. Heb jij het inmiddels gevonden?

 • Willeke

  11 augustus 2015 om 15:36

  Het lukt mij niet om foto’s te importeren via de samsung galaxy camera EK-GC110. Niet via de usb en niet via de sd kaart. Op de mac werkt het ook niet meer. HELP!!

 • Marcel Tjin

  14 oktober 2015 om 19:27

  Ik wil foto’s direct vanaf mijn iPhone via een kabel importeren op mijn MacBook. Echter de foto’s zijn niet zichtbaar in Foto’s dus ik kan ook niets selecteren. Als ik de filmpjes via iMovie importeer dan zijn de filmpjes wel zichtbaar en gaat alles zoals het moet. Weet iemand hoe dit is op te lossen? Ik gebruik sinds kort OS-X El Capitan.

 • G. Jansen

  14 november 2015 om 11:46

  Ik heb hetzelfde probleem.
  Foto’s vanuit iPhone of iPod zijn niet zichtbaar en te importeren in foto’s via een kabel/usb.

 • Niek

  22 november 2015 om 13:10

  Hallo,

  Als ik foto’s op mijn macbook pro importeer van mijn mobiel of camera en vervolgens exporteer naar mijn afbeeldingen mapje in finder, dan maakt elke foto de aanmaakdatum van export moment aan. Hoe voorkom ik dit?!

 • natasja

  9 februari 2016 om 18:14

  hmm, ik mis het knopje ‘Import’. De andere 4 staan er wel. Wat nu te doen??

 • wendy

  30 mei 2016 om 20:16

  Nog nooit zo’n klote systeem als apple meegemaakt.

 • Walter

  31 oktober 2016 om 14:09

  Hoe krijg ik (back-up)foto’s uit Google.photos terug in foto’s Mac10.12.1?

 • Wesley Fabry

  31 oktober 2016 om 14:15

  @walter dat weten wij helaas ook niet, misschien onze leden van genius? https://genius.appletips.nl

 • Manuela

  15 april 2017 om 13:26

  Mijn iMac installeert niet alle foto’s die ik probeer te installeren vanaf mijn iPhone6. Hij slaat foto’s over die – heel zeker weten – nog niet op mijn iMac staan. Wat ik ook doe.

 • Daniella

  15 april 2017 om 13:27

  Mijn iMac installeert niet alle foto’s die ik probeer te installeren vanaf mijn iPhone6. Hij slaat foto’s over die – heel zeker weten – nog niet op mijn iMac staan. Wat ik ook doe.

Een reactie toevoegen: