12 juli 2015

Foto’s voor Mac niet automatisch openen bij aansluiten iPhone, iPad, camera, etc.

Foto's voor OS X logo

Met behulp van de nieuwe Foto’s voor Mac applicatie zijn we langzaam afscheid aan het nemen van iPhoto en Aparture. Later dit jaar in OS X El Capitan kunnen we ook bewerkingsopties van derden verwachten in Foto’s voor Mac, zo zou het zomaar kunnen dat bijvoorbeeld de bewerkingsopties van Pixelmator of Photoshop te benaderen zijn via Foto’s.

Wanneer je een iPhone, iPad, iPod Touch, camera, SD-kaart, etc. aansluit op je Mac kan het voorkomen dat Foto’s automatisch geopend wordt, mocht je dit vervelend vinden dan is er een oplossing.

Foto's os x importeren

Open de Foto’s voor OS X applicatie en sluit het desbetreffende iOS apparaat aan op je Mac via de kabel. Open (indien het niet automatisch) op 'Import' en vink naast de naam van je iOS apparaat (zie foto) op 'Open Foto’s voor dit apparaat' uit. Vanaf dit moment zal Foto’s niet automatisch worden geopend wanneer je dit apparaat aansluit op je Mac, herhaal dit voor alle apparaten.

Lees ook: Handmatig foto’s importeren in Foto’s voor OS X

Meer over Foto's voor OS X kun je hier terugvinden.Reacties


 • Ad

  12 september 2015 om 7:52

  @Wesley: kan je het automatisch openen ook weer aanzetten. Na het uitvinken krijg je geen Import optie meer voor het desbetreffende apparaat.

 • Wesley Fabry

  12 september 2015 om 8:27

  @ad zodra je een iPhone, iPad, etc koppelt aan je Mac via de USB-kabel dien je Foto’s te openen, hier verschijnt de optie ‘Import’ net zoals op bovenstaande foto, daar kun je eventueel opnieuw aanvinken. Mocht dit niet het geval zijn dan kun je de Fotolader applicatie openen op je Mac (even zoeken via spotlight) daar kun je in de kolom je apparaat selecteren en bij ‘Importeer naar’ kun je in het drop-down menu kiezen voor ‘Foto’s’.

 • Ad

  12 september 2015 om 9:54

  @Wesley bedankt voor je suggesties. Toen Fotolader de iPhone 6 ook niet zag heb ik de iMac opnieuw opgestart en nu werkt het wel, ook in Foto’s.
  Mogelijk een glitch in OS X El Capitan op de iMac waardoor Foto’s slechts 1 van de vier op USB-poorten aangesloten iPads en iPhones zag.

 • Wim Hoste

  11 november 2015 om 13:04

  Bij mij blijft foto’s automatisch openen na een herstart van mijn macbook. erg vervelend. Ik doe alle bewerkingen in lightroom het liefst zou ik foto’s verwijderen van mijn macbook.

 • Bas

  12 november 2015 om 9:26

  @Wim Ik herken dit probleem. Telkens als ik een geheugenkaart aansluit of mijn iPhone, opent Foto’s. Ik erg me er groen en geel aan, is er een optie om dit waardeloze programma te verwijderen?

 • Wesley Fabry

  12 november 2015 om 9:39

  Hoe je dit uitschakelt staat precies omschreven in bovenstaande tip, ook voor geheugenkaartjes etc.

 • Tom Theys

  29 mei 2016 om 13:16

  Telkens wanneer ik een sd kaart in mijn imac steek opent ‘foto’s’ automatisch. Ik heb die optie al meerdere keren uitgevinkt maar toch blijft hij het doen. In fotolader heb ik ook al verschillende keren aangevinkt dat hij lightroom moet openen als ik een sd kaart insteek, maar toch opent hij telkens weer ‘foto’s’… Héééél frustrerend!

  Wat valt hier aan te doen?

  Dank u!

 • Edwin

  5 juli 2016 om 22:00

  Werkt precies zoals Wesley aangeeft. Eerst open je Foto’s, daarna plaats je je sd kaart. Dan pas zet je het vinkje uit. Dus NIET eerst je sd kaart plaatsen, maar eerst foto’s en pas daarna de sd kaart erin doen.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!