11 augustus 2017

Dropbox: Tweestapsverificatie activeren en inloggen met de app

dropbox

Wanneer een internetdienst gebruikmaakt van tweestapsverificatie is het aan te raden deze in te schakelen. De verificatie is een extra stap om te kunnen inloggen, in de meeste gevallen is dit een code die je toegestuurd krijg via sms, mail of een speciale app. Hierdoor heeft een hacker (of een andere kwaadwillige) een extra stap nodig om succesvol te kunnen inloggen.

Ook Dropbox heeft deze mogelijkheid en werkt als volgt: je logt in met je gebruikersnaam en wachtwoord, daarna krijg je een boodschap te zien dat er een code is verzonden. Deze code heb je in de meeste gevallen ontvangen via sms, vul deze code in en het inloggen wordt voltooid. Vanaf nu kun je naast je telefoonnummer ook de mobiele app van Dropbox gebruiken.

Tweestapsverificatie activeren voor Dropbox

Dropbox is een veelgebruikte online opslagdienst en veel Apple gebruikers bewaren hierin hun belangrijke documenten. Daarom is het aan te raden je account extra te beveiligen met deze extra verificatie. Volg hiervoor onderstaande stappen:

• Open je browser en navigeer naar dropbox.com
• Klik bovenin op je avatar om het menu te openen
• Kies voor Instellingen
• Selecteer het tabblad 'Beveiliging'
• Zet de optie 'Tweestapsverificatie' op Aan
• Volg de stappen op het scherm

Belangrijk: Voordat je tweestapsverificatie inschakelt, ontvang je tien speciale back-upcodes. Bewaar deze goed op een veilige plaats. Dit is erg belangrijk. Als je ooit je telefoon kwijtraakt of geen beveiligingscode kunt ontvangen of genereren, heb je een van deze codes nodig om toegang te krijgen tot je Dropbox. Goed om te weten: Je kunt een back-upcode slechts eenmaal gebruiken.

Inloggen met tweestapsverificatie

Wanneer je nu wilt inloggen op de website van dropbox of in de app dan moet je jouw gebruikersnaam en wachtwoord invullen. Dropbox zal daarna je een code toesturen die je moet invullen in het daarvoor bestemde veld. Daarna kun je de dienst gewoon gebruiken.

Tweestapsverificatie dropbox instellen en gebruiken

Veilig inloggen via de Dropbox app, i.p.v. toegestuurde code

Naast het ontvangen van een code via SMS, kun je er vanaf nu ook voor kiezen om in te loggen met de dropbox app. De werking is erg eenvoudig, ga naar bijvoorbeeld naar dropbox.com en log in. Zodra je het veld krijgt om een code in te voeren klik/tik je op 'Problemen met het verkrijgen van een code?'. Selecteer 'Stuur mij een melding', op de apparaten waar je de Dropbox app hebt ingeschakeld krijg je nu een melding. Open deze en volg de stappen op het scherm. Dropbox legt het nieuwe proces haarfijn uit in onderstaande video.

Lees ook: Handleiding hoe je online diensten beveiligd met twee-staps-verificatieReacties


  • Maarten

    11 augustus 2017 om 22:21

    Ben bijzonder tevreden over Dropbox op de Mac en iPhone. De App werkt foutloos, foto’s worden automatsch geüpload, eenvoudig delen met het gezin en zit er een handige documenten scanner in deze App. App sluit naadloos is OS voor de Mac en iPhone. Enige wat jammer is dat 365 retentie van verwijderde bestanden een paar tientjes kost.

Een reactie toevoegen: