12 augustus 2017

Hider 2: Bestanden verbergen voor nieuwsgierige ogen

Door de toenemende berichten dat geheime diensten en hackers op allerlei manieren toegang kunnen krijgen tot je bestanden, is het tegenwoordig niet meer verwonderlijk dat je bepaalde bestanden wilt beschermen.

Om bestanden te verbergen kun je gebruik maken van een aantal ingewikkelde macOS Terminal commando's of speciale tools die op internet beschikbaar zijn. Wil je bestanden op een eenvoudige 'Apple vriendelijke' manier verbergen (en beschermen) dan kun je gebruik maken van de applicatie Hider 2.

Eenvoudig met duidelijke interface

Hider 2 is een eenvoudige maar doeltreffende applicatie om bestanden voor andere gebruikers te verbergen. De applicatie is te benaderen via de menubalk en is voorzien van AES-256 encryptie voor zowel bestanden als mappen. Daarnaast is er ook ondersteuning voor notities, tags en externe (USB) schijven.

Via het speciale kluisvenster kun je bestanden en mappen verbergen. Bij het eerste gebruik van de applicatie vraagt Hider je om een ​​wachtwoord voor de kluis op te geven. Hierbij heb je de keuze om het wachtwoord te bewaren in de Mac sleutelhanger. Zodra de kluis is aangemaakt, verschijnt er een venster met de inhoud van de kluis.

Bestanden verbergen met Hider 2

Het toevoegen van items aan de kluis (en dus verbergen) doe je door bestanden of mappen simpelweg in het venster te slepen. De items zijn direct niet meer zichtbaar op de originele locatie. Met behulp van een schakelaar kun je de bestanden weer op hun originele locatie zichtbaar maken. Zet je de schakelaar weer om dan worden deze weer verborgen in de kluis en gecodeerd.

Hider 2 kopieert de bestanden die je toevoegt naar een speciaal gecodeerd container bestand. De originele bestanden worden na het kopiëren naar de kluis op een veilige manier verwijderd. Hierbij worden de verwijderde gegevens direct overschreven zodat ze door forensische experts niet meer te achterhalen zijn.

Wanneer je Mac is uitgerust met meerdere harddisks dan kun jezelf aangeven op welk volume het kluis bestand moet worden geplaatst.

Het plaatsen van een grote bestanden in de kluis kan wat tijd kosten, dit is vanzelfsprekend afhankelijk van de snelheid van je Mac. Met kleine bestanden is er bijna geen vertraging merkbaar. Elke keer als je een bestand of map verbergt of zichtbaar maakt moet het item worden gekopieerd en ge(dec)codeerd.

Het is niet mogelijk direct bestanden vanuit de kluis te bewerken. Hiervoor dien je deze eerst zichtbaar te maken en na het bewerken weer te verbergen. In de applicatie heb je de mogelijkheid om groepen aan te maken, deze kun je bijvoorbeeld gebruiken om documenten en foto's gescheiden te houden binnen de applicatie.

Hider 2 is een simpele applicatie om bestanden voor te verbergen met als bijkomend voordeel dat de bestanden met AES-256 encryptie worden versleuteld. Hider is te koop op de website van MacPaw voor € 19,95.

Hider 2 gratis uitproberen

Je kunt Hider 2 de eerste 15 dagen gratis uitproberen met behulp van de onderstaande link:

Hider 2: Encrypt and Password Protect Files

Hider 2: Encrypt and Password Protect Files Categorie: Utilities, Business
Ontwikkelaar: MacPaw Inc.
Mac OS X  4+  6 MB DOWNLOAD  GRATIS


Reacties


 • Dingoe

  12 augustus 2017 om 13:56

  Ik gebruik Drivelock Private. Te verkrijgen in de App Store.

 • Johan

  12 augustus 2017 om 19:11

  Ik heb Hider 2 al lange tijd. Zeer gebruiksvriendelijk, maar: langzaam in versleutelen en ontsleutelen… en je kunt alleen bestanden versleutelen en geen mappen. Ik heb geen enkele spijt van mijn aankoop, dus probeer Hider 2 vooral uit zou ik zeggen. Heb je echter behoefte aan snelle versleuteling van hele mappen, kijk dan eens naar Espionage.

 • Jenne Vergeer

  17 augustus 2017 om 20:13

  Zou héél graag iets hebben dat ik van de massa’s spam berichten verlost geraak kreeg er vandaag 26 stuks binnen en dat is bijna dagelijkse kost.

 • Wesley Fabry

  18 augustus 2017 om 10:26

  @jenne daar is helaas weinig aan te doen, niet openen en onmiddellijk verwijderen is een oplossing. Hierdoor zal het uiteindelijk wat minder worden. Ook deze tips helpen:
  https://www.appletips.nl/os-x-wees-spammers-te-slim-af-in-mail/
  https://www.appletips.nl/icloud-verwijder-direct-de-vervelende-spam-mails/

Een reactie toevoegen: