11 mei 2015

OS X: Wees spammers te slim af in Mail

mail os x icoon van Apple Mail OS X

Vroeger werden e-mailberichten vooral opgemaakt uit tekst en kleine afbeeldingen, tegenwoordig zijn de e-mails vaak grafisch en vol met HTML content. Omdat de e-mails grafisch veel content bevatten worden deze extern geladen vanaf de server van de verzender.

Zodra je de e-mail opent download Mail de afbeeldingen en layout, dit is een goede indicatie voor spammers. Deze registeren dit en weten dat je e-mailadres actief is en zullen dus spam blijven sturen. Om dit te vermijden kun je ervoor kiezen om het automatisch laden van extern materiaal uit te schakelen.

• Open hiervoor de Mail applicatie
• Klik in de menubalk op 'Mail'
• Selecteer 'Voorkeuren'
• Open het tabblad 'Weergave'

geen extern materiaal laden OS X mail

Vink hier de optie 'Laad extern materiaal in berichten' uit. Vanaf dit moment zal Mail niet automatisch afbeeldingen en andere opmaak downloaden vanaf de servers van de verstuurder, dit resulteert in een vreemde e-mail. Je moet dan handmatig de content inladen via de knop 'Laad extern materiaal'. Zo heb je zelf in de hand welke content je inlaadt.

In iOS kun je dit beperkt ook uitschakelen door 'Laad afbeeldingen' uit te schakelen bij Instellingen ▸ Mail, Contacten, Agenda.

Meer over Mail kun je hier terugvinden.Reacties


 • Marco

  11 mei 2015 om 10:36

  Interessant.
  Maar kan dit ook in iOS ?

 • Wesley Fabry

  11 mei 2015 om 10:38

  In iOS kun je dit beperkt ook uitschakelen door ‘Laad afbeeldingen’ uit te schakelen bij Instellingen ▸ Mail, Contacten, Agenda.

 • rvm

  11 mei 2015 om 12:23

  allemaal leuk en aardig, maar hiermee beperk je wel de functionaliteit van het grootste deel van de mails die binnenkomen, erg onhandig

 • Wesley Fabry

  11 mei 2015 om 12:27

  Rvm, klopt. Maar je kunt de content inladen via de knop ‘Laad extern materiaal’ downloaden. Zo heb je zelf in de hand welke content je inlaadt.

 • jasper050

  11 mei 2015 om 22:39

  Scheelt volgens mij in IOS ook batterij en mb’s als je alleen maar content laadt die je wilt lezen.

 • henri

  9 juli 2015 om 21:01

  ja jammer genoeg is mail client steeds meer volledige html browser geworden.

  het mail protocol is ook toe aan een opknapbeurt, niemand schijnt te begrijpen dat je feitelijk een ansichtkaart verstuurd, elke server waar het langs komt kan meelezen en toch blijven we het gebruiken voor gevoelige zaken zoals passwords, klantenummers bij bedrijven en die dan leuk je factuur onbeveiligd sturen met daarin ook weer een hoop persoonlijke gegevens.

Een reactie toevoegen: