26 september 2015

iOS 9iOS 9: Hoe pro-actieve Siri gebruiken?

Siri logo iOS

Apple heeft Siri in iOS 9 slimmer gemaakt, deze is nu pro-actief. Zo onthoudt Siri welke apps je op welk tijdstip gebruikt en kun je via Spotlight Siri suggesties bekijken met betrekking tot apps en contacten.

Deze opties zijn standaard aanwezig en zijn niet uit te schakelen tenzij je alle Siri-suggesties uitschakelt via Instellingen ▸ Algemeen ▸ Zoek met Spotlight ▸ schakel ‘Siri-suggesties’ uit.

De pro-actieve Siri vind je vooral terug in Spotlight, applicaties, op het toegangsscherm en in de Appkiezer van iOS. In Spotlight vind je een hoop suggesties, maar ook in apps. Zo krijg je vrijwel altijd suggesties te zien wanneer je bijvoorbeeld in Mail een contactpersoon wilt invullen, een agenda-afspraak wilt aanmaken, etc.

Pro actieve siri

Een mooi voorbeeld van de pro-actieve Siri is bij het aansluiten van een headset (koptelefoon), onmiddellijk laat Siri een suggestie zien van een muziek applicatie, de app die je het meeste gebruikt voor muziek (bijvoorbeeld Spotify) kun je dan raadplegen vanuit het toegangsscherm (veeg de app linksonder omhoog) of de appkiezer.

Dit zelfde geldt ook voor applicaties die je vaak rond hetzelfde tijdstip gebruikt, Siri zet deze klaar voor je en kun je ook vanuit het toegangsscherm of de appkiezer raadplegen.

Lees ook: Geen geluid voor Siri in stille modusReacties


 • Cedric

  26 september 2015 om 16:47

  Is pro-actieve Siri voor elk iDevice beschikbaar met iOS 9? Ik gebruik namelijk een iPhone 4S, en de functie is (jammer genoeg) niet te vinden.

 • Wesley Fabry

  26 september 2015 om 16:51

  Dat klopt, is alleen beschikbaar op de iPhone 5 of later, iPad 4, iPad air 1&2, ipad mini 3 of later en de iPad Pro.

 • Lara

  8 juli 2016 om 22:14

  Zijn de suggesties van contacten altijd de recenste contacten? Dit klopt namelijk niet altijd bij mij, of is dit normaal?

 • Wesley Fabry

  8 juli 2016 om 23:42

  Recent, tenzij je op een bepaald moment of dag vaak communiceert met iemand, dan krijgt deze voorrang. (Pro-actieve Siri)

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!