23 september 2015

iOS 9iOS 9: Siri in stille modus gebruiken

Siri logo iOS

Wanneer je Siri activeert door de thuisknop enige momenten in te drukken zal er een geluid klinken, je kan dan een commando uitspreken en Siri gaat aan de slag. De feedback van Siri zal hierna via de speaker klinken.

In iOS 9 is het mogelijk Siri stil te houden wanneer de stille modus actief is, ook kun je Siri altijd stil houden hoe lees je hieronder terug. Let wel, Siri maakt geen geluid meer bij het activeren, dit is vervangen door trillen.

• Open de 'Instellingen' applicatie
• Navigeer naar 'Algemeen'
• Selecteer 'Siri'
• Open 'Gesproken feedback'

Siri stil houden

Nu heb je de keuze uit drie opties, altijd aan houdt in dat Siri altijd gesproken feedback zal geven en dus geluid zal produceren. Wanneer je voor de optie 'Regel met belsignaalschakelaar' kiest zal Siri stil zijn wanneer stille modus actief is op je iPhone of iPad. Siri zal bij deze optie alleen gesproken feedback geven wanneer je 'Hé Siri’ gebruikt of bij een aangesloten headset.

De stille modus activeer je via het bedieningspaneel (met één vinger omhoog vegen vanaf de onderkant van je scherm) of door de schakelaar aan de zijkant. Als derde heb je de optie 'Alleen handsfree' dan is Siri altijd stil tenzij je hem gekoppeld hebt via Carplay, bij het gebruik van 'Hé Siri’ of wanneer een headset is aangesloten. Bij deze laatste is Siri dus ook stil wanneer het iDevice zich niet in stille modus bevindt.

Lees ook: Pro-actieve Siri en nieuwe Spotlight in iOS 9Reacties


 • Hans

  23 september 2015 om 12:18

  Wat we ook instellen, het maakt niets uit. Siri geeft geen geluid meer bij het indrukken van de homebutton op onze Iphones 6 en 5s sinds de update naar IOS 9. Wel krijgen we de feedback. Apple support medewerkers dachten dat het nu standaard is op de Iphones. Bij Hè Siri klinken wel de signalen.

 • Wesley Fabry

  24 september 2015 om 14:33

  De update iOS 9.0.1 zorgt ervoor dat Siri weer altijd feedback geeft als je dit instelt.

 • Ronald

  19 december 2015 om 18:54

  Ook bij mij maakt siri geen geluid meer na update nasr ios 9 op een iphone 6s en 5s dus denk toch echt dat het aan de updates lugt en niet aan de telefoons??? Heb nu ios 9.2 maar nog steeds geen feedback ondanks dat Siri wel zo is ingesteld.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!