27 september 2015

iOS 9iOS 9: Snel foto’s bekijken in Foto’s

foto iOS app

De Foto’s applicatie in iOS beschikt over gigantisch veel mogelijkheden, zo kun je foto’s eenvoudig en uitgebreid bewerken, delen met je vrienden en plaatsten in een album. Echter was het in de vorige versie van iOS moeilijk om de beste foto’s te kiezen.

Nu kun je eenvoudig met behulp van de carrousel (de navigatiebalk) een voorvertoning van een foto bekijken, bovendien kun je in deze balk scrollen zodat je goed kunt vergelijken.

Voorvertoning foto's

De carrousel laat in één oogopslag de foto’s zien, dat is vooral handig wanneer je er meerdere hebt van hetzelfde onderwerp. Dan kun je snel de beste foto kiezen en de overige verwijderen. Erg handig bij het vergelijken van foto’s.

Wanneer je foto’s bekijkt (en niet wilt vergelijken) dan kun je het beste de foto openen en nogmaals één keer tikken op het scherm, de balken zullen dan worden verborgen zodat je ongestoord van je foto’s kan genieten.

Lees ook: Snel meerdere foto’s selecteren in de Foto’s app in iOS 9Reacties


 • Fons Klaassen

  9 oktober 2015 om 9:54

  Hallo. Mijn foto’s zijn gemaakt in formaat 3:2 (met fototoestel). Toen ik de foto’s bekeek in iOS 8 (in landscape mode) werd de foto schermvullend weergegeven links-rechts. Ik had dus een kleine zwarte band boven-onder. In iOS 9 worden de foto’s echter schermvullend boven-onder weergegeven met als gevolg dat er links-rechts een deel van de foto wegvalt. Ik wil natuurlijk graag de hele foto zien. Zie ik hier één of andere instelling over het hoofd?

 • Wesley Fabry

  9 oktober 2015 om 10:19

  Er is daar geen instelling voor, dan moet je ‘knijpen’ met twee vingers om het schermvullende voor die foto uit te schakelen.

 • Rene Holbrugge

  27 oktober 2015 om 12:06

  Dit is inderdaad heel slecht. Apple gaat zo bepalen hoe mijn foto’s gekaderd worden. Het maakt de ipad foto-app voor mij zo goed als waardeloos!
  Ik hoop dat ze hier snel een instelling voor maken in ios 9.3.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!