20 januari 2012

iOS: Het beginscherm (springboard) herstellen

Veel iOS gebruikers besluiten op een bepaald moment om al hun apps in mappen te plaatsen. Na enige tijd komen ze er dan achter dat dit toch niet zo handig werkt. In iOS is het mogelijk om de indeling van het beginscherm (sprinboard) in één keer te herstellen. Na het herstellen wordt er geen gebruik meer gemaakt van mappen.

Ga hiervoor naar: Instellingen ▸ Algemeen ▸ Stel opnieuw in ▸ Herstel beginschermindeling

Door het activeren van de optie wordt op het eerste scherm de standaard Apple indeling opnieuw ingesteld. Vanaf de tweede pagina zullen alle additionele apps de geïnstalleerd zijn met behulp van de App Store in alfabetische volgorde worden weergegeven.Reacties


 • Roy

  20 januari 2012 om 9:02

  Deze had ik van de week nodig en gebonden. Was bezig met een betere indeling dus begon vanaf begin af aan haha.

  Wel een goede tip.

 • Bas

  16 januari 2014 om 16:16

  Na vrij korte tijd kwam ik er achter dat het stoppen van apps in mappen juist wél handig is! Maar ik heb er ook wat meer dan anderen. Al mijn 275 apps kan ik snel vinden door een logische indeling en dus benoeming van de mappen. Ook groepeer ik de mappen juist bij elkaar. Voorheen waren die apps overal verspreid over vele (17) schermen. Dat was kwa zoeken om gek te worden.

  Ik kan me wel voorstellen dat wanneer er onlogische rommel van gemaakt is je dit tijdelijk even wilt herstellen, om vervolgens de apps weer opnieuw in logische menu’s te willen indelen.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!