22 november 2016

iOS 10iOS 10: Zoeken in de Safari leeslijst, geschiedenis en bladwijzers

iOS safari icoon

We hebben er even op moeten wachten, maar vanaf nu is het dan eindelijk mogelijk. Zoeken in de Safari leeslijst en in bladwijzers. In de vorige versies van iOS had je deze mogelijkheid totaal niet, vanaf iOS 10 kun je dit wel eenvoudig doen.

Vooral iOS gebruikers met een hoop items in de leeslijst en een flink aantal bladwijzers zullen blij zijn met deze ontwikkeling. Daarnaast kun je vanaf nu ook zoeken in je geschiedenis. Zo vind je in een mum van tijd jouw bladwijzers of eerder bezochte webpagina's terug.

Zoeken in Safari leeslijst, geschiedenis en bladwijzers

• Open Safari
• Tik in de knoppenbalk op het boekje
• Direct worden de verschillende opties geopend

Zoeken in Safari leeslijst en bladwijzers

De opties worden onderverdeeld in drie tabbladen. Het boekje staat voor je bladwijzers, via de bril open je jouw leeslijst en '@' laat je koppelingen zien. Open nu de leeslijst of bladwijzers en veeg omlaag om het zoekveld te activeren. Vul een zoekopdracht in en iOS gaat onmiddellijk aan de slag. Via het boekje kun je ook de geschiedenis raadplegen, veeg omlaag om het zoekveld te activeren en te zoeken.

Lees ook: Video’s in Safari bekijken (niet schermvullend)


A post shared by appletips.nl (@appletips.nl) on


Haal alles uit je iPhone, iPad en iPod Touch
Klik hier voor een overzicht van alle iOS 10 tips.Reacties


 • Horry Ghijsen

  22 oktober 2016 om 14:04

  Hoe verwijder ik individuele items uit de Safari leeslijst?

 • Wesley Fabry

  22 oktober 2016 om 17:45

  @horry dat kan op dezelfde manier als in bijvoorbeeld kaarten: https://www.appletips.nl/routes-geschiedenis-kaarten-wissen/

 • Dees

  26 oktober 2016 om 12:35

  Hoe krijg ik dat bladwijzergedeelte links van mijn scherm weg? Neemt 1/3 in het scherm in beslag…..help….

 • Wesley Fabry

  26 oktober 2016 om 13:24

  @Dees Het gaat vermoedelijk over de iPad, dat kan door in de knoppenbalk te tikken op het boekje, als deze niet blauw omlijnd is, is het goed.

 • Kitty

  9 november 2016 om 0:49

  Hoi, ik ben sinds iOS10 mijn favorieten en bladwijzers kwijt… Deze kwamen eerder altijd in het naamloos scherm te staan, maar nu niet meer. Ook in het menu van de bladwijzers, favorieten, geschiedenis etc kan ik niks meer terug vinden. Hebben jullie misschien enig idee hoe dit kan? Heb al gezocht naar een topic hierover, maar kon niks vinden. Oh en ik heb een iPad air 2 misschien handig om te vermelden :)

  Alvast bedankt voor de hulp!

 • Wesley Fabry

  9 november 2016 om 15:10

  @kitty als je gebruikmaakt van iCloud kun je het op deze manier herstellen: https://www.appletips.nl/safari-bladwijzers-herstellen-vanuit-icloud/ Mocht dit niet het geval zijn en je hebt wel een (oude) reservekopie van je iPad dan kun je deze ook terugzetten in de hoop dat deze nog je bladwijzers bevat: https://www.appletips.nl/ios-een-icloud-reservekopie-terugzetten-op-een-nieuwe-iphone-ipad-of-ipod-touch/

  Zo niet kun je het beste iCloud activeren en gebruiken, dan heb je dit probleem in de toekomst niet meer. https://www.appletips.nl/icloud-inloggen-instellen/

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!