13 juli 2015

MUSICApple Music gebruiken op het mobiele netwerk

Apple Music en muziek applicatie logo

Lees de update onderaan het artikel. Sommige Apple Music (en ook iTunes Match) gebruikers ondervinden problemen met het afspelen van muziek op het mobiele netwerk.

Zo worden de meeste nummers grijs weergegeven en kun je ze niet afspelen, ook kun je geen gebruikmaken van Apple Radio en Beats1. Apple Music is wel te gebruiken op het mobiele netwerk, echter moet je dit in sommige gevallen activeren, hoe je dit precies doet lees je terug in onderstaande procedure.

• Open de 'Instellingen' app op je iPhone
• Navigeer naar 'iTunes en App Store'
• Schakel de optie 'Gebruik mobiele data' in

Apple Music afspelen mobiel

Vanaf dit moment kun je Apple Music en iTunes Match gebruiken op het mobiele netwerk, let wel op dat streamen van muziek ook nadelig kan zijn voor je databundel.

Als tweede aandachtspunt is het feit dat door 'Gebruik mobiele data' in te schakelen ook automatisch applicatie updates en downloads van content worden uitgevoerd, dit kun je uitschakelen door alles, maar zeker 'Updates' uit te schakelen bij 'Automatische downloads'.

Daarnaast moet je ook de 'App Store en Muziek' inschakelen bij Instellingen ▸ Mobiel Netwerk.

Update! Vanaf iOS 9 kun je heel eenvoudig Apple Music gebruiken via het mobiele netwerk. Dit doe je via Instellingen ▸ Muziek ▸ scroll naar 'Afspelen en downloads’ ▸ schakel de optie ‘Gebruik mobiele data’ in, meer info lees je hier.

Meer over Apple Music kun je hier terugvinden.Reacties


  • Karin

    18 juli 2015 om 10:49

    Leuke app, handig, snel maar sinds we de sonos controller app hebben geïnstalleerd doet Apple music niks meer. Beetje jammer. En we krijgen de app niet verwijderd om nog eens te installeren en te kijken of ie het dan wel doet.
    Vermoeiend , zucht

Een reactie toevoegen: