31 augustus 2017

iOS 9iOS: Snel meerdere foto’s selecteren en verwijderen in de Foto’s app

foto iOS app

Eindelijk kun je in iOS makkelijk meerdere foto’s selecteren, voorheen moest je deze handmatig één voor één selecteren.

Het selecteren gaat met behulp van een handige veegactie, het vraagt even wat oefening, maar daarna zul je deze optie vaak gebruiken. Let wel, deze optie is alleen beschikbaar wanneer je over een iPhone, iPad of iPod Touch beschikt met iOS 9 of nieuwer.

Meerdere foto's selecteren en verwijderen op een iPhone of iPad

• Open de Foto’s applicatie
• Navigeer naar een album of foto overzicht
• Tik bovenaan op 'Selecteer'

foto snel meerdere foto's selecteren

Nu kun je één voor één de foto’s markeren zoals je gewoon bent, maar door met één vinger te vegen over het scherm kun je meerdere foto’s selecteren. Plaats je vinger op een foto startend in een reeks die je wilt selecteren, vervolgens veeg je jouw vinger over alle foto’s die je wilt selecteren. Meerdere rijen is mogelijk, verplaats je vinger dan gewoon omhoog of omlaag.

Daarna kun je de geselecteerde foto's verplaatsen, verwijderen of delen. De wijze van selecteren is nu te vergelijken met snel selecteren van bestanden in macOS/OS X (Finder).

Video toont hoe meerdere foto's te selecteren in iOSReacties


 • M. van Nierop

  20 september 2015 om 11:01

  Handige tip. Thnx!

 • Apptipper

  20 september 2015 om 15:39

  Het selecteren van foto,s met de veegbeweging in Google foto was zoveel gemakkelijker dat Apple dit natuurlijk wel moest overnemen. Toch blijven er m.i. nog genoeg voordelen over voor Google Foto in vergelijking met Apple Foto.

 • Jersche

  20 september 2015 om 21:28

  Hallo Apptipper, welke zijn de voordelen? Wil graag weten. Jersche

 • apptipper

  4 oktober 2015 om 21:59

  Onbeperkt gratis opslag van al je foto’s en filmpjes. Van je filmshots worden automatisch filmmontages met muziek gemaakt. Het automatisch voorstellen van foto animaties, verhalen en collages. Het terugvinden van je foto’s is onovertroffen door herkenning op plaatsen en onderwerpen. Binnenkort wordt op dit vlak nog uitbreiding verwacht van de herkenning van personen die ook al lang in Picasa aanwezig is. Voor meer info zie mijn artikel http://www.hcc.nl/fotoapp
  maar bekijk ook gewoon eens de gebruikersreviews van Google foto in de appstore.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!