11 mei 2017

iOS: Meldingen per gesprek uitschakelen in Berichten

berichten icoon iOS

Wanneer je een bericht ontvangen in de Berichten applicatie op je iPhone of iPad is het logisch dat je hier een melding van ontvangt. Het is je misschien al eens overkomen, wanneer je met één of meerdere personen een gesprek voert je ontzettend veel meldingen ontvangt.

Vanzelfsprekend is dit nodig om je op de hoogte te houden van het gesprek, maar soms heb je er even genoeg van. Vanaf iOS 8 is het mogelijk om de meldingen per gesprek uit te schakelen via een geïntegreerde 'Niet storen' functie.

Meldingen per gesprek uitschakelen

• Open de Berichten applicatie
• Navigeer naar een actief gesprek
• Tik naast de naam (of groep) op 'Details'
• Schakel de optie 'Niet storen' in

meldingen per gesprek uitschakelen in berichten app

Vanaf dit moment wordt je niet meer gealarmeerd bij het ontvangen van een meldingen voor dit gesprek. De meldingen blijf je wel ontvangen, maar worden niet meer met een geluid of trilling afgespeeld. Wanneer je terugkeert naar het overzicht van alle gesprekken zal je merken dat voor de naam of groep een maantje geplaatst is, dit houdt in dat de notificaties voor dit gesprek worden stilgehouden.

Alle meldingen stilhouden met de algemene 'Niet Storen' functie

In iOS is het mogelijk om alle meldingen op deze manier stil te houden. Deze functie kun je raadplegen via Instellingen ▸ Niet Storen. Meer informatie lees je hier terug op appletips.

Lees ook: Hoe een bericht, foto of video verwijderen in iOS Berichten?Reacties


Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!