10 maart 2016

Een iPhone sneller opladen

batterij icoon iOS

Wil je snel je iPhone opladen voor je een avondje uitgaat? Dan kan dat natuurlijk door je iPhone aan de lichtnetadapter te hangen, maar wist je dat het opladen ook sneller kan?

Hieronder lees je drie tips die ervoor kunnen zorgen dat je iPhone sneller oplaad, verwacht geen wonderen, maar de iPhone zal ongeveer 15-20% sneller opladen dan bij het 'normaal' opladen. Let wel, het opladen werkt het beste bij een constante kamertemperatuur, buiten in de zon of in een koude kamer heeft effect op de oplaadtijd.

Gebruik vliegtuigmodus

De beste manier om snel je iPhone op te laden is door vliegtuigmodus in te schakelen op je iPhone. Dit doe je via Instellingen ▸ Vliegtuigmodus of door met één vinger vanaf de onderkant van je scherm omhoog te vegen om zo in het bedieningspaneel te tikken op het vliegtuigje.

vliegtuigmodus iOS iPhone inschakelen

Gebruik een iPad-lichtnetadapters

De iPad-lichtnetadapters kun je prima gebruiken om een iPhone op te laden. Deze beschikken over een hogere capaciteit waardoor je sneller je iPhone kunt opladen, het kan geen kwaad om deze te gebruiken voor je iPhone, meer informatie hierover lees je terug op deze support-pagina van Apple.

iPhone volledig uitschakelen

Wil je echt sneller je iPhone opladen dan kun je deze beter volledig uitschakelen, druk de aan/uit-knop in tot je de iPhone kunt uitschakelen. Deze zal sneller opladen dan in vliegtuigmodus, ideaal als je maar een halfuurtje de tijd hebt. Wil je supersnel je iPhone opladen dan kun je het beste je iPhone uitschakelen en een iPad-lichtnetadapters gebruiken.

Lees ook: De batterij van je iPhone of iPad kalibreren voor een betere batterijduurReacties


 • Jasper

  10 maart 2016 om 16:23

  Tip: je kan je batterij het beste laden terwijl hij op de 50% is. Hij is dan veel rapper bij de 90%. Wacht je tot je batterij onder de 30% duikt, dan kost het veel meer tijd om weer boven de 50% te komen.

  verder kan je inderdaad de ipad oplader gebruiken, maar mijn persoonlijke ervaring is dat de batterij dan opeens heel warm kan worden. Al meerdere keren gehad met een Ipad mini 3 adapter > op een iphone 5 en een iphone 5S. Dit ‘roosteren’ is nooit goed voor je telefoon.

  Dat hij sneller laad met een ipad adapter is echter een hoax, je iphone (5) laat namelijk maar 1A toe. Hij is als het ware begrenst. De stroom die hij niet kwijt kan wordt waarschijnlijk omgezet in warmte. (zou het bij mij verklaren) Een iphone 6 daarintegen is begrenst op 2.1A en kan prima, maar niet sneller, opgeladen worden met een ipad adapter.

 • jeroen van arkel

  10 maart 2016 om 17:25

  Jullie vergeten je telefoon op energie besparing te zetten. Hij laad dan idd icm vliegtuigstand en iPad lader als de brandweer

 • Chris Laarman

  11 maart 2016 om 10:02

  Ja… maar elk voordeel heb ze nadeel…

  Vliegtuigmodus: je bent gedurende die (kortere) tijd onbereikbaar (op dat toestel).

  iPad-adapter: ook ikzelf ga er maar vanuit, dat de iPhone-adapter niet omwille van de laadstroom kleiner is (maar om de ruimte of om de kostprijs of zo).

  Volledig uitschakelen: dan moet het toestel ook weer helemaal opstarten. Kan nuttig zijn, maar kost ook weer “veel” lading. Ook hier: de onbereikbaarheid.

  Ikzelf heb een dure oplossing: ik gebruik afwisselend twee telefoons. Duo-SIM-kaart, dus ik zet de ene in Vliegtuigmodus en dan de andere eruit.

 • Robert Daalwijk

  14 april 2016 om 1:14

  @ Jeroen: Vliegtuigmodus bespaart niet meer dan een procent. In het filmpje in deze link goed te zien: http://tiny.cc/k6lsay

  @ Jasper: Je iPhone mag best iets warmer worden, als het mogelijk schadelijk zou zijn, zet hij zichzelf wel uit. Bij je iPhone 5 en 5s maakt het niet uit of je je iPad adapter pakt, want je iPhone zal niet meer vragen dan 1A.
  In hetzelfde filmpje zie je dat het bij een iPhone 6 wel werkt, en dat hij dan echt sneller laadt.

  Vliegtuigmodus tijdens het laden kun je doen, maar je kunt het ook net zo goed niet doen.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!