Menu

20 december 2015

Het delen van locatiegeschiedenis met Google uitschakelen

google search 2015

Gebruik je Google Maps of een andere dienst van Google zoals Google Now of Google plus dan is het misschien interessant om te realiseren dat Google je locatiegeschedenis bijhoudt.

Met deze gegevens kan Google je locatie anoniem analyseren om zo bepaalde diensten te verbeteren. Aan de hand van deze gegevens kan Google bijvoorbeeld een ‘drukte-analyse’ maken, zo kunnen ze kijken waar het druk is op je route of in bepaalde winkels en attracties. Wil je dit niet, dan kun je dit uitschakelen, hoe lees je hieronder terug.

Let wel, onderstaande procedure is alleen van toepassing als je de diensten gebruikt in samenwerking met een Google account.

• Ga naar deze instellingen van je Google account
• Schakel de optie ‘Places you go’ uit (schakelaar grijs maken)
• Klik op ‘Pause’ (uitschakelen)

Locatie niet delen met Google

Vanaf nu wordt er geen locatiegeschiedenis meer aangemaakt van je persoonlijke locatiegegevens. Dit kun je overigens ook wijzigen via de Google applicatie voor iOS, open deze en navigeer naar Instellingen ▸ Privacy ▸ Locatie ▸ Locatiegeschiedenis ▸ kies hier voor ‘Niet opslaan’. Verder dien je ook bij je bij Instellingen ▸ Privacy ▸ Locatie ▸ Locatiemelding de toegang ontzeggen door ‘Niet melden’ aan te vinken.

Lees ook: Satellietweergave uitschakelen bij navigatie in Google Maps

Google — the official Search app
Google — the official Search appCategorie: Utilities, Reference
Ontwikkelaar: Google, Inc.
iPad & iPhone  17+  130 MB DOWNLOAD GRATIS






Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: