28 december 2011

Voorkeuren van Spotlight aanpassen (OS X & iOS)

Met Spotlight kun je heel eenvoudig en goed zoeken naar bestanden, muziek en nog veel meer. In zowel iOS 5 als OS X Lion is er een mogelijkheid om Spotlight helemaal in te stellen hoe jij het wilt. Je kunt via de instellingen van je iOS device of Mac OS X instellen wat je wel of niet terug wilt in de zoekresultaten van Spotlight, ook kun je mappen selecteren die Spotlight niet mag indexeren.

Spotlight voorkeuren aanpassen in iOS 5

Ga naar Instellingen ▸ Algemeen ▸ Zoeken met Spotlight. Hierin vind je alle mogelijkheden waarnaar je kunt zoeken met Spotlight. Wanneer je nog nooit de Spotlight instellingen hebt gewijzigd zul je zien dat alle mogelijkheden zijn geactiveerd.

Wanneer je een categorie deactiveert dan zal Spotlight hiervan de zoekresultaten niet meer tonen. Ook kun je de volgorde van de categorieën wijzigen. Aan de rechterkant vind je drie horizontale streepjes. Door hierop te tappen en vast te houden kun je de categorieën in de gewenste volgorde slepen.

Spotlight voorkeuren aanpassen in OS X Lion

Ga naar  ▸ Systeemvoorkeuren… ▸ Spotlight ▸ Tabblad: Zoekresultaten. Deze voorkeuren lijken veel op die van iOS. Je kunt categorieën uitvinken die je niet terug wilt zien in Spotlight. Hieronder vind je ook de instelling om een toetscombinatie in te schakelen voor het openen van de Spotlight. Ook hier is het mogelijk om de volgorde aan te passen door een categorie naar de gewenste positie te slepen.

Naast tabblad Zoekresultaten vind je ook nog Privacy. Bij Privacy kun je mappen of bestanden selecteren waarvan je niet wilt dat Spotlight er in gaat zoeken. Via het + symbool kun je een toevoegen map en via het - symbool kun je deze weer verwijderen.Reacties


  • Jasper

    28 december 2011 om 18:31

    Beetje vage tip, alsof ie sneller gaat zoeken en dan de volgorde, hoezo? Beetje ver gezocht, sorry couldn’t resist!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!