4 september 2011

Tunesque: Spotlight voor iTunes en de Apps Store

Zoeken naar een bepaalde App, Film of muziektrack in de iTune Store is mogelijk met behulp van het standaard zoekveld in iTunes. Een alternatief voor het zoeken in de iTunes Store de gratis applicatie Tunesque. Met deze applicatie kun je op een Spotlight-achtige manier zoeken in het aanbod van de store.

Na het starten van de applicatie verschijnt er een vergrootglas met muzieknoot in de Mac OS X menubalk. Klik hierop om toegang te krijgen tot de Tunesque zoekbalk. Begin je zoekterm te typen en automatisch zullen er resultaten verschijnen. Beweeg je muis over de zoekresultaten om de additionele informatie van het item te bekijken. Door te klikken op een zoekresultaat wordt je via iTunes naar het product gebracht.

Met behulp van de applicatie voorkeuren is het mogelijk om de store waarin gezocht aan te passen. Deze wordt in eerste instantie automatisch ingesteld op basis van de systeemtaal. Tevens kun je instellen waarop gezocht dient te worden (Muziek, Boeken, TV Shows, Artiesten, Mac Apps, iOS Apps, eBooks, Audioboeken en Podcasts).

Het kleurenschema van de applicatie staat standaard ingesteld op 'Dark' wanneer je de applicatie liever de standaard Mac OS X kleuren wilt geven dan kun je dit doen door het schema 'Light' selecteren.

De applicatie werkt zeer vlot en de previews zijn zeer handig (goed afgekeken van Lion's Spotlight), jammer is wel dat er geen mogelijkheid bestaat om het aantal zoekresultaten te beperken. Hierdoor krijg je dusdanig veel resultaten te zien dat je snel het overzicht kwijt bent.

Tunesque is gratis te downloaden op de onderstaande website:

http://tunesque.afkstudio.com/Reacties


 • Franz

  4 september 2011 om 11:44

  Leuk en handig programma. Scheelt weer een paar klikken als je bijv. een muzieknummer of artiest zoekt ! Bedankt voor de tip !

 • kaas

  4 september 2011 om 14:44

  Waar ik al bang voor was is waar. Deze man krijgt via het Tradedoubler affiliate systeem 4% van alle aankopen via zijn programma. Het programma is dus hartstikke gratis maar als veel mensen het gebruiken verdient de man bergen geld.

 • Franz

  4 september 2011 om 16:14

  Kaas: Waarom ben je daar bang voor ? Mag de man geen geld verdienen ?

 • kaas

  4 september 2011 om 16:15

  Nouja, bang niet. eerder vind ik het een slimme zet. Maar ik wou duidelijk maken dat ik het al verwachtte.

 • vrolijkje

  4 september 2011 om 16:15

  @Kaas; daar is toch niks mis mee. hij heeft het ontwikkeld en gemaakt en het kost de gebruikers niets… Ik vind dat een prima werkwijze hoor.

 • Franz

  4 september 2011 om 16:27

  @Kaas, duidelijk.
  Ik heb liever dat hij het bij Apple wegtrekt dan bij mij ;-)

 • Guillaume

  4 september 2011 om 19:35

  Je kan ook Alfred gebruiken om de iTunes/Mac App Store te doorzoeken! Hier de tips:

  iTunes store: http://getsatisfaction.com/alfredapp/topics/will_you_support_search_in_itunes

  Mac app store:
  http://www.macstories.net/tutorials/a-better-way-to-search-the-mac-app-store/

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!