4 september 2011

Mirage 2: Het Dock transparant maken

Enkele dagen geleden hebben we een artikel geplaatst waarmee het is mogelijk is om het Dock geheel transparant te maken. Aangezien je hiervoor enkele wijzigingen in de systeembestanden moet aanbrengen is deze procedure niet voor iedereen geschikt.

Gelukkig bestaat er ook een gratis applicatie waarmee je heel eenvoudig het Dock transparant kunt maken. Met de applicatie Mirage 2 kun je naast het Dock ook de scheidingsstreep transparant maken. Dit is de streep die aanwezig is tussen de applicatie en de stack-mappen. Mirage 2 is in eerste instantie gemaakt voor Mac OS X Snow Leopard maar werkt ook prima onder Mac OS X Lion.

Het is overigens af te raden om gebruik te maken van de opties om de Dock lights en de Stacks transparant te maken. De eerste optie is standaard aanwezig in Mac OS X Lion:

 ▸ Systeemvoorkeuren ▸ Dock ▸ Toon aanduidingen voor geopende programma's.

De Stacks optie wordt door de ontwikkelaar zelf afgeraden om te gebruiken.

Via het tabblad 'Install' kun je opties activeren, de wijzigingen kun je weer ongedaan maken met behulp van het tabblad 'Restore'.

Meer informatie over de applicatie kun je terugvinden op:
http://www.macupdate.com/app/mac/36045/mirage

Direct donwload: http://cl.ly/1agC

MacRemco, bedankt voor de tip!Reacties


 • Jurriaan

  4 september 2011 om 11:10

  Thanks, leuke tip!

 • Patrick

  4 september 2011 om 19:29

  Naaaais. Wel uitkijken met drukke desktopachtergronden.

 • Scirocco

  4 september 2011 om 21:07

  Ziet er in t begin leuk uit, maar bij youtube bijv. zie je door de witte achtergrond de witte puntjes van actieve apps niet meer. Vind ik erg irritant.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!