3 september 2011

Mail unread menu: E-mail weergave in de menubalk

Wanneer je onder Mac OS X gebruik maakt van de optie om het Dock te verbergen, dan mis je ook de badge die bij de mail applicatie aangeeft hoeveel e-mail berichten er zijn ontvangen.

Met de applicatie 'Mail unread menu' is het mogelijk om in de OS X menubalk deze badge met ongelezen e-mailberichten te laten verschijnen. Met behulp van het symbool in de menubalk heb je tevens de beschikking over een aantal handige extra functies. Zo kun je vanuit het menu een nieuwe e-mail openen, de mail applicatie naar de voorgrond brengen en voorvertoningen van de ontvangen berichten bekijken.

Via de voorkeuren van de applicatie kun jezelf instellen hoe je de weergave wilt hebben en welke postbussen er gecontroleerd moeten worden, heel erg handig als je gebruik maak van een automatische regel (rule) die e-mails in een bepaalde map plaatst. Per map kan er worden aangeven of deze moet worden getoond in het overzicht.

Eventueel kun je zelfs via de voorkeuren het symbool wat wordt gebruikt in de menubalk aanpassen.

De applicatie maakt gebruik van een Mail bundle, bij de installatie verscheen een melding dat deze niet compatible zou zijn met Mail 5.1 (OS X Lion), na het herstarten van de Mail applicatie werkte de applicatie echter zonder problemen.

Mail unread menu is donationware en kun je downloaden op de onderstaande website:

http://loganrockmore.com/MailUnreadMenu/Reacties


  • Maurice Gerrits

    3 september 2011 om 19:22

    Gebruik deze software al jaren. Zou niet meer zónder willen. Inderdaad erg handig bij een verborgen Dock.

  • precies

    4 september 2011 om 14:53

    jammer dat het niet lekker werkt met 10.7.2. Omdat Mail 5.1 is geworden wordt het niet volledig meer ondersteund.

Een reactie toevoegen: