9 augustus 2011

Lion Tweaks v1.2

Sinds de release van OS X Lion hebben we al meerdere tweaks behandeld waarmee je allerlei functies kunt aanpassen of terugzetten. In de meeste gevallen zijn dit terminal commando's of dien je bepaalde bestanden te vervangen.

Persoonlijk ben ik geen fan van applicaties die deze acties uitvoeren via een grafische interface, simpelweg om het feit dat je niet kunt zien wat er onderwater allemaal wordt gewijzigd. Door bewust zelf de commando's uit te voeren weet je waarmee je bezig bent en kun je eventuele problemen snel herleiden.

Een aantal behandelde OS X Lion tweaks zijn samengevoegd in de gratis tool: 'Lion Tweaks' van iFredrik. Met deze applicatie kun je de tweaks uitvoeren door simpelweg op 'Yes' of 'No' te klikken.

Voor meer tweaks of de achtergrond ervan kun je onze tweak artikelen bekijken.

Lion Tweaks v1.2 is donationware en kun je downloaden op de onderstaande website:

http://ifredrik.com/applications/

Mark, Antoine, Jurgen en Kees bedankt voor de tip!Reacties


 • Ruud

  10 augustus 2011 om 10:01

  Dag Richard,

  Mooie tweak maar wanneer ik deze draai dan slaat hij steeds vast. Macbook Pro i5 model mc700 met Lion.

 • Willem

  10 augustus 2011 om 16:53

  Aangezien ik ongeveer een halfjaar OSXgebruiker ben en geen Unix of linux kennis heb ben ik wel blij met deze tweaks. Hoe zou ik anders op deze info moeten komen.

  Ik wordt overigens wel getriggerd om iets meer van OSX te leren en wil dan ook vragen of er iemand tips heeft voor een interessante site waar je de commands en tools leer kennen liefst met voorbeelden erbij. Een tip voor een goed boek vind ik ook leuk, liefst in PDF of ePub.

 • obi

  10 augustus 2011 om 17:26

  In terminal zelf zitten wat handige functies ingebouwd:

  Type een letter bv a, druk 2 maal op tab toets en in het terminal window alle beschikbare unix commando’s die beginnen met een a worden getoond.

  Op een ingetypt commando (bv top) plaats cursor en selecteer met de rechtermuis knop het commando, met een van de menu opties kun je een nieuw man shcerm openen van het betreffende commando. Moet er wel ee man pagina bestaan. Niet alle unix commando’s hebben een man pagina.

 • Robiebab

  11 augustus 2011 om 18:03

  CMD+Q = quit huidige applicatie
  CMD+T is nieuw tab in safari
  CMD+A is alles selecteren
  CMD+M vensters minimaliseren

  Dit zijn eigenlijk de belangrijkste shortcuts om te weten

 • Ruben

  22 augustus 2011 om 21:07

  waarom niet als configuratiescherm onderdeel

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!