22 juni 2011

iOS 5iOS 5 features: Nieuwe camera functies

Aan de camera app zijn in iOS 5 een aantal hele handige nieuwe functies toegevoegd. Wanneer het lockscreen van je iPhone actief is kun je met een dubbelklik op de thuisknop snel toegang krijgen tot de camera app. Hierdoor kun je bijna direct een foto maken zonder je iPhone eerst te hoeven unlocken en de camera app te starten.

Enkele maanden geleden werd de Camera+ app van TapTap uit de App Store verwijderd omdat deze de volumeknoppen als shutter-knop gebruikte. Blijkbaar heeft Apple het licht gezien, in iOS 5 is het namelijk standaard mogelijk om met behulp van de volumeknop '+' een foto te maken en dat werkt een stuk handiger dan een tap op het scherm.

Je kunt ook gebruik maken van de volumeknop '+' op de originele iPhone headset om een foto te maken.

Tijdens het foto's maken krijg je met de 'Opties' knop bovenin het scherm toegang tot een nieuw menu. In dit menu kun je de HDR (High Dynamic Range) functie in- en uitschakelen en heb je de mogelijkheid om een digitaal raster te activeren.Reacties


 • Mr. Artist

  22 juni 2011 om 11:08

  En pinch to zoom niet te vergeten!!!!

 • Julian

  22 juni 2011 om 11:16

  Waarom is er niemand meer op deze wereld die weet dat een aantal IS. Het is dus niet “Aan de camera app zijn in iOS 5 een aantal hele handige nieuwe functies toegevoegd”, maar “Aan de camera app is in iOS 5 een aantal hele handige nieuwe functies toegevoegd”
  Verder wel een goed artikel hoor ;-)

 • Marcel Kraan

  22 juni 2011 om 11:49

  Nou voor mij hoeven ze alleen maar te vertellen
  IOS5 zorgt voor een langere bruikbare batterij en niet een die ma 5 uur leeg is.

 • Yan

  22 juni 2011 om 12:10

  ..en niet vergeten dat niet alle nieuwe camera features op de iOS5 van de iPhone 3Gs terug te vinden zijn. Maarja de ‘volume+’ knop om een foto te maken en de camera app starten vanaf het lockscreen zijn voor mij toch de beste veranderingen en die zitten gelukkig wel op mijn 3Gs!

 • jaja

  22 juni 2011 om 13:49

  Je kunt nu ook ergens op bijvoorbeeld een gezicht tappen en als je je camera dan beweegt blijft deze gefocust op dat gezicht .

 • Ruud

  22 juni 2011 om 21:48

  Die opties zijn mooi maar wel jammer dat ie deze niet onthoudt. Wanneer je de camera app afsluit en later weer opstart is de optie HDR weer uit gezet. Jammer hoop dat dit wel aangepast wordt
  Of ik doe het verkeerd?

  Volume knop goede tip, had ik nog niet ontdekt;-)

 • Joey

  23 juni 2011 om 15:06

  Je ziet de bug al meteen’ Ontgrendel ‘ staat een beetje verkeerd :P

 • Maddriver

  16 juli 2011 om 16:08

  Jammer, geen digitale zoomfunctie meer.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!