11 juni 2011

iOS 5iOS 5 features: Social media en contacten

Aan iOS 5 zijn meer dan 200 nieuwe features toegevoegd, sommige van deze vallen direct op andere kom je pas tegen wanneer de standaard apps gaat gebruiken. Dat Twitter functionaliteit is geïntegreerd in iOS 5 dat weet iedereen ondertussen, vanuit de foto's, kaarten en safari app is het mogelijk direct een tweet te versturen.

Bij het versturen van een Tweet is er zelfs een speciaal toetsenbord beschikbaar, hierop zijn de # (hastags) en @ (mentions) prominent aanwezig naast de spatiebalk. Ook de standaard contacten app in iOS 5 heeft ondersteuning voor Twitter en andere sociale media gekregen.

Je kunt het Twitter account van een contactpersoon toevoegen aan de persoonlijke gegevens. Bewerk een contactpersoon met de 'Wijzig' knop, scroll naar '(+) nieuw veld' tap hierop en voeg 'Twitter' toe. In het nieuwe veld kun je het Twitter account toevoegen. Door op dit account te tappen wordt automatisch de Twitter app gestart en verschijnt de profielpagina van de contactpersoon.

Wanneer je hierna opnieuw het Twitter account van een contactpersoon gaat bewerken kun je ook het het Facebook, Flickr, Linkedin en MySpace account van de contactpersoon invullen. Door een bug in iOS 5 beta 1 verschijnen deze opties niet direct na het toevoegen van de Twitter optie. Door op een social media account in de contactpersoon weergave te tappen wordt automatisch de profielpagina in Safari geopend.

Het lijkt erop dat Apple de aanval heeft ingezet op de Jailbreak community, veel add-ons die een Jailbreak aantrekkelijk maakte zijn nu standaard verwerkt in iOS 5.Reacties


 • Sam

  11 juni 2011 om 14:56

  Ja een paar coole integraties. Eigenlijk is alleen de integratie van Twitter volledig te noemen en het “speciale” toetsenbord is wel weer een nice touch.

  Het werk ook wel tijd natuurlijk dat we in contact personen ook de social media profielen kwijt konden.

  Contactpersonen is tot nu toe een van de weinige apps die echt merkbare bugs heeft, zo sluit hij ook als je door een lege lijst scrollt of als je te snel terugtapt.

  Niet te storend en is ook geen klacht, niets voor niets een beta nog.

 • Jeffrey

  11 juni 2011 om 15:14

  Hopelijk krijgen ook ontwikkelaars de kans om het Twitter-toetsenbord te gebruiken! Dat zou handig zijn voor vele apps!

 • Dagaloni

  11 juni 2011 om 16:36

  Ik denk dat die wel tussen de 1,500 API’s zit ;)

 • Laurens

  11 juni 2011 om 23:04

  Als ik op de knop nieuw veld kies kan ik geen Twitter-adres toevoegen. Is geen keuze. Doe ik iets fout?

 • Eddy

  8 oktober 2011 om 1:46

  @laurens
  Heb ik ook nu met de gm… Maar je hebt waarschijnlijk net als ik exchange sync erin zitten… Maak maar eens een nieuw contact aan in the cloud… Dan heb je hem wel…

  Maar ik vraag me af of je dit nog leest :)

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!