12 juni 2011

iTunes: De stabiliteit van thuisdeling verbeteren

In iTunes heb je de mogelijkheid om je mediabestanden te delen met andere iTunes gebruikers in het zelfde netwerk. Hiervoor kun je Thuisdeling en de lokale deling variant op basis van Bonjour gebruiken. Sinds de introductie van Thuisdeling zijn er een groot aantal gebruikers die problemen blijven ondervinden met deze iTunes feature.

Trage verbindingen en problemen met het verbinding maken met een iTunes bibliotheek komen het vaakst voor. De oplossing voor dit soort problemen blijkt echter vrij simpel te zijn. Je kunt de stabiliteit van thuisdeling namelijk aanmerkelijk verbeteren door de lokale (bonjour) deling uit te schakelen. In veel gevallen zal dat dit de verbindingsproblemen oplossen.

Je schakelt de lokale deling uit met behulp van de menu optie:

iTunes ▸ Voorkeuren ▸ Delen ▸ optie: 'Deel mijn bibliotheek in mijn lokale netwerk'Reacties


 • Ynse

  12 juni 2011 om 17:04

  Waar ik ook niet uit kom is het volgende: ik heb al mijn muziek op een (net aangeschafte) NAS gezet (van LG) en probeer nu die map als iTunes-bibliotheek te gebruiken.
  Maar via “voorkeuren >> geavanceerd >> locatie map itunes” zie ik geen muziek en als ik ALT ingedrukt hou tijdens het opstarten en kies dan “Kies…”, dan krijg ik de melding: “Er is geen iTunes-bibliotheek-bestand gevonden.”

  Wat kan ik nog meer/anders doen?

 • Bert

  20 oktober 2011 om 16:03

  Hoi Ynse,

  Je moet je nieuwe bibliotheek inlezen in i-tunes. (dus alleen je database daar neerzetten volstaat niet, ze moeten ingelezen zijn in i-tunes.
  Er ontstaat dan een i-tunes library …..itl bestand en een xml bestand.
  Deze moet je dan kiezen (als er onlangs een leeg itl bestand is opgebouwd start itunes dan op met shift toets ingedrukt)
  Ik heb het ook op een nas staan. Dit werkt goed zeker met een airport of apple tv. Je kunt dan draadloos streamen naar je stereo. Het enige nadeel is dat synchroniseren (en muziek toevoegen) trager gaat dan op een lokale schijf. Het afspelen geeft geen problemen.

Een reactie toevoegen: