25 september 2012

iOS 6iOS 6: De App, iTunes en iBook Store

Een vernieuwing in iOS 6 die meteen opvalt is de vernieuwing van de App, iTunes en iBook Store. Niet alleen is het design aangepast er zijn echter ook nieuwe functies toegevoegd.

Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om applicaties en nummers via Facebook te voorzien van een like en te delen via diverse sociale media. Daarnaast is het is mogelijk een applicatie te downloaden zonder de App Store automatisch te verlaten. Er zijn echter meerdere nieuwigheden die je terugvind in dit artikel.

Design

Het design van de nieuwe App en iTunes Store is totaal anders dan in de vorige versies van iOS. Je navigeert nu door apps via een horizontale balk, in plaats van een lijstweergave. Het nieuwe overzicht laat je onmiddellijk zien hoe een applicatie heet, in welke categorie deze aanwezig is en hoeveel de prijs bedraagt. De sterrenwaardering is verdwenen in het overzicht. De nieuwe Store ziet er strak, wit en clean uit, iets dat vaker terugkomt in iOS 6.

Zoekfunctie

De zoekfunctie heeft net zoals het design een grondige aanpak gehad, op de iPhone en iPod Touch is deze niet zo geslaagd. de zoekresultaten worden niet in een lijs tweergegeven , maar in een aantal kaarten. Met behulp van een swipe-beweging veeg je naar links en rechts om door de kaarten te navigeren. Hierdoor heb je snel een overzicht van de applicatie en extra informatie en kun je onmiddellijk vanuit deze kaart de applicatie installeren. Echter is deze zoekfunctie niet handig wanneer je dient te zoeken tussen tientallen applicaties. Op de iPad is deze functie echter wel geslaagd omdat deze wordt weergegeven zoals bijvoorbeeld de hitlijsten.

Extra info en sociale media

Wanneer je een applicatie of nummer opent in de App/iTunes Store dan zijn er drie tabbladen waarmee je de details, reviews en gerelateerde producten kunt bekijken. Wanneer je op het 'Details' tabblad klikt krijg je de omschrijving van de applicatie te zien en de verschillende screenshots. Bij het tabblad 'Gerelateerd' krijg je applicaties en muziek te zien die overeen komen met de huidige applicatie of album. Met behulp van de 'Recensies' pagina kun je vrij eenvoudig applicaties of albums 'liken' op Facebook, een recensie schrijven en een beoordeling toevoegen. Wanneer je een applicatie, album of boek wilt delen met derde kun je dit doen via de deel-knop rechtsboven te herkennen aan de pijl.

Wanneer je een applicatie download in de App Store word je niet langer naar het beginscherm gestuurd, maar blijf je in de App Store waar je het installatieproces eenvoudig kunt volgen. Vervolgens kun je op de knop 'Open' klikken om de applicatie te openen. Wanneer je een applicatie hebt gedownload of automatisch is gedownload via de synchronisatie tussen verschillende iOS apparaten zal het App-icon een blauwe strook krijgen met de boodschap 'Nieuw'. Wanneer je de applicatie start verdwijnt de blauwe strook.

Vanaf nu is het niet meer nodig je wachtwoord op te geven wanneer je updates wilt uitvoeren. De App Store zal automatisch het updateproces starten wanneer je op de knop 'Update' tapt.

Meer tips over iOS 6 kun je hier terugvinden.Reacties


 • Rutger

  25 september 2012 om 11:24

  Dat je je wachtwoord niet meer hoeft op te geven bij updates is inderdaad heel handig, scheelt een hoop gedoe;

 • Davy

  25 september 2012 om 11:36

  Veel goede verbeteringen maar ik ben de functie om apps kado te doen kwijt.. Moest het via de mac doen. Of mis ik iets?

 • Wesley Fabry

  25 september 2012 om 11:54

  @Davy Goed opgemerkt, Apple heeft deze functie er voorlopig eruit gelaten. Via de iTunes Store op je Mac of PC kan het wel nog.

  http://support.apple.com/kb/HT5510?viewlocale=en_US&locale=en_US

 • Floris

  25 september 2012 om 15:26

  Klopt het dat er nog veel bugs zitten in de app store. Mijn app store crasht soms. Herstellen helpt niet. Heb een iPod touch 4g

 • Roland

  25 september 2012 om 15:53

  @ Floris. Ik heb daar ook last van, ook op een iPod touch 4g

 • Floris

  26 september 2012 om 16:40

  @ Roland hopen dat dit snel wordt opgelost want herstellen helpt ook niet

 • lariss

  27 september 2012 om 17:01

  ik vind het heel irritant dat mijn app store steeds weg valt als ik een app opzoek. Ik heb ook net zoals de andere mensen een ipod 4g. Ik hoop echt dat ze dit snel gaan oplassen want word er echt gek van!!!

 • joren

  28 september 2012 om 17:24

  Ik heb ook een ipod 4g, maar als ik een app update gaat hij op wachten en doet daarna niks meer, en nu kan ik dus ook niet meer die apps gebruiken

 • kaylee

  2 oktober 2012 om 19:42

  als ik mijn appstore open en op zoek druk dan valt mijn appstore weg en dat is al zo’n 30 x gebeurt HELP ME

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!