25 september 2012

iOS 6iOS 6 Feature: Facebook integratie

Sinds iOS 5 was het al mogelijk om Twitter te gebruiken in iOS, in iOS 6 heeft Apple Facebook toegevoegd. Hiermee kun je direct vanuit de standaard iOS applicaties zoals Safari, Camera, Foto’s, Maps, enzovoorts een bericht versturen. Zonder tussenkomst van een extra Facebook applicatie kun je een link, bestand, locatie of een foto delen met je vrienden op Facebook.

Facebook is erg eenvoudig te activeren in iOS, ga naar Instellingen ▸ Facebook, voer hier je gebruikersnaam en wachtwoord in. Door deze activatie in iOS is het niet nodig om bij andere applicatie die je Facebook-account willen gebruiken opnieuw in te loggen. Dit kan nu via iOS zelf en noemen we Single sign-on.

Via de voorkeurinstellingen van Facebook kun je aangeven of de Contacten en Agenda applicatie gebruik mogen maken van Facebook. Wanneer je deze opties inschakelt zal je merken dat de Contacten applicatie een lijst van je Facebook contacten weergeeft en alle Facebook activiteiten worden weergegeven in Agenda. Wanneer je dit niet wenst kun je deze opties gewoon uitschakelen.

Met behulp van de knop 'Werk alle contacten bij' kun je bestaande contacten bijwerken met verschillende Facebook gegevens zoals de gebruikersnaam, profielfoto, e-mail adressen, enzovoorts. Deze worden dan automatisch aangepast in je contactenlijst.

Wanneer je Facebook hebt geactiveerd kun je eenvoudig locaties, foto's, enzovoorts delen. Wanneer je op de deel-knop tapt in bijvoorbeeld: Safari, Foto-applicatie, Kaarten, enzovoorts heb je de mogelijkheid Facebook te selecteren en onmiddellijk desbetreffend bestand te delen op je tijdlijn. Daarnaast kun je vrij eenvoudig een bericht plaatsen op je Facebook vanuit het berichtencentrum door op de knop 'Plaats' te tappen.

Door Facebook te activeren in iOS kun je in de App, iTunes en iBook Store bepaalde applicatie, boeken of nummer 'liken' op Facebook, dit doe door op het media item te tappen en vervolgens het tabblad recensies te openen en tap op 'Leuk'.

Meer tips over iOS 6 kun je hier terugvinden.Reacties


 • jorge

  25 september 2012 om 10:46

  Had niet verwacht dat mijn hele adresboek zou worden aangevuld met al mijn FB contacten… Best veel verjaardagen nu staan.

 • Simon

  25 september 2012 om 12:10

  Vervelend kan zijn dat je de reeds bestaande FB contacten in je adresboek welke je van eigen afbeeldingen voorzag nu die van FaceBook aan gaan nemen, althans zo heb ik het begrepen, daar is wel iets aan te doen, dus even opletten in het begin als je dat niet wilt.

 • Rob v M.

  25 september 2012 om 12:36

  ik moet er niet aan denken…..!

 • MacRemco

  25 september 2012 om 15:51

  De FB app (integratie met iOS6) lijkt de performance van de batterij drastisch naar beneden te halen.

  Ben nu aan het testen zonder FB (heb ik dus helemaal verwijderd) en met slechts 1% verlies in een uur, na ongeveer een half uur ‘Gebruik’ lijkt het hier de waarheid te zijn… had voor het verwijderen van FB ongeveer 10% verlies p/uur. Denk dat ik de integratie lekker laat voor wat het is en FB opstart via m.facebook.com …

 • Machiel

  26 september 2012 om 16:17

  Je kan het contacten integreren eenvoudig uitzetten, bij de facebook instellingen gewoon contacten uitvinken

 • Boris

  28 september 2012 om 9:35

  Facebook begint een beetje teveel in het leven van iedereen binnen te dringen. Al je gegevens worden wel ergens voor gebruikt. Vooral voor verkoop aan reclamemakers.

 • Ron

  1 oktober 2012 om 11:46

  Ik heb het probleem dat mijn lokatielijst bij inchecken leeg is. Logt een ander in op de Facebook app op mijn Iphone dan is de lijst er wel :-S
  Iemand ideeën.

 • Claudia

  30 maart 2013 om 12:17

  Weet iemand hoe ik ongedaan kan maken dat je via mijn FB pagina mijn hele contactenlijst uit mijn iPhone te zien krijgt? Of in elk geval, hoe ik dat privé maak?

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!