10 februari 2015

iOS: Sociale profielen toevoegen aan contacten

contacten icon iOS

Met behulp van de Contacten applicatie kun je het gehele adresboek bekijken en beheren op de iPhone, iPad en iPod Touch. Hierdoor heb je altijd je persoonlijke contacten bij de hand en kun je deze op allerlei manieren raadplegen. Bijkomend voordeel is dat de contactgegevens via iCloud worden gesynchroniseerd tussen al je Apple apparaten.

Naast het bellen kun je met de Contacten applicatie ook gebruik maken van FaceTime, routes uitstippelen en het Twitter/Facebook account van een contactpersoon raadplegen. Deze laatste optie is erg handig, want zo heb je altijd de sociale profielen bij de hand en kun je deze onmiddellijk vanuit de applicatie bekijken. Volg onderstaande stappen om de sociale profielen toe te voegen aan je contactpersonen.

• Open de Contacten applicatie
• Navigeer naar een contact dat je wil bewerken
• Tap op de knop 'Wijzig'

sociaalcontacten

Scroll vervolgens naar de optie 'Voeg sociaal profiel toe', door op deze optie te tappen wordt onmiddellijk Twitter geselecteerd. Deze kun je wijzigen door op de naam (label) van de sociale-dienst te tappen. Er opent zich een lijst waarbij je de keuze hebt tussen Twitter, Facebook, Flicker, LinkedIn, MySpace en Sina Weibo. Daarnaast kun je ook aangepaste voorzieningen toevoegen, bijvoorbeeld voor 'Instagram'. Door een dienst uit deze lijst te selecteren zal het label in het contact-overzicht wijzigen en kun je het sociale profiel toevoegen.

Bevestig door op 'Gereed' te tappen en het profiel is toegevoegd. Wanneer je achteraf op de standaard profielen tapt in de contacten applicatie worden deze automatisch geopend in de gelijknamige applicatie of wordt de mobiele webpagina weergegeven. Bij aangepaste labels is deze optie niet beschikbaar.

geupdate artikel

Meer over Contacten kun je hier terugvinden.Reacties


  • Daniël

    10 februari 2015 om 23:11

    Met synchroniseren met Facebook haalt die dit zelf op, want daarmee kan je ook foto’s ophalen… Maar het is wel een hele crime om bij sommige contactpersonen de juiste koppeling te creëren…

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!