24 september 2012

Update Flutter: Een Mac bedienen met handbewegingen

De technologie gaat steeds verder, dat weten we allemaal. Zo zou volgens de geruchten Apple met een TV op de markt komen die je kan besturen met behulp van handbewegingen. De vraag is: Kan dit wel?

Het antwoord daarop is ja! Je kan namelijk dit soort bewegingen al gebruiken op je Mac met behulp van de op moment van schrijven gratis applicatie Flutter. Dankzij deze applicatie is het mogelijk muziek te starten of te pauzeren met behulp van een handbeweging en de iSight/Facetime die aanwezig is in je Mac. Flutter heeft ondertussen een update gekregen met extra gestures, meer info vind je onderaan dit artikel

Wat is Flutter?

Flutter is een gratis applicatie die ervoor zorgt dat je met behulp van een handbewegingen muziek en video kan starten en pauzeren. De applicatie werkt met iTunes, Quicktime, Spotify en VLC player.

Voorlopig kun je nog alleen maar een nummer starten of pauzeren, Flutter is namelijk nog in een beginfase, op dit moment wordt er volop getest met andere handbewegingen voor de volgende update van Flutter. Zo zal de volgende update ook de mogelijkheid bieden om het volgende nummer af te spelen.

Het gebruik van fluiter is erg eenvoudig. Na het installeren van deze applicatie kun je deze openen. De webcam zal geactiveerd worden en zal automatisch handbewegingen detecteren. Wanneer je iTunes of één van de andere bovenstaande applicaties opstart kun je door middel van je handpalm één seconde voor de webcam te houden een nummer starten of pauzeren. Deze handeling werkt het beste wanneer de handpalm ongeveer 30 tot 100 cm van de webcam verwijderd is.

In de menubalk van OS X is het Flutter-icon aanwezig. Door hier op te klikken kun je de optie 'Auto start at login' activeren. Hierdoor zal Flutter altijd automatisch opstarten wanneer je OS opstart. Vanuit dit menu is het ook mogelijk om tijdelijk Flutter uit te schakelen, dit doe je door de optie 'Turn camera off' te selecteren.

Aanwezige gestures:

• Handpalm: Nummer pauzeren/starten
• Vuist met duim naar link: Vorig nummer afspelen
• Vuist met duim naar rechts: Volgend nummer afspelen

De applicatie scoort erg goed in de Mac App Store en is zelfs door Apple vernoemt tot één van de beste gratis applicaties.

UPDATE:

Flutter is nog steeds in een soort van beta-fase, echter hebben de makers sinds vandaag een update gelanceerd in de Mac App Store. Naast het wijzigen van het logo is de Applicatie sterk verbeterd. Hij is nauwkeuriger en sneller geworden, daarnaast kun je nu naast het pauzeren en starten van een muzieknummer nu ook met behulp van een handbeweging het volgende of vorige nummer afspelen.

Dankzij het berichtencentrum in Mountain Lion word je nu met behulp van meldingen op de hoogte gehouden van de acties die Flutter uitvoert. Wanneer je Flutter al hebt geïnstalleerd vind je de update terug onder het tabblad 'Update' in de Mac App Store, nieuwe gebruikers kunnen Flutter gratis downloaden via onderstaande link.


Helaas! De bovenstaande app is helaas niet meer beschikbaar in de App Store

Meer freeware applicaties kun je hier terugvinden.Reacties


 • Applefreak

  21 augustus 2012 om 10:07

  Wow super zalige App!!! hopelijk komt er veel meer en het werkt nu al goed!

 • ruud bindervoet

  21 augustus 2012 om 11:35

  werkelijk een leuke maar voor praktische toepassing “fluiter”

 • marc

  21 augustus 2012 om 12:24

  Ja, het is wel leuk dat het werkt. Maar jammer genoeg kan je er nog niet zoveel mee. Zou mooi zijn dat je er van alles mee kunt bedienen… Net zoals de nieuwe Samsung tv’s. Maar wie weet komt het nog :)

 • Jesse

  21 augustus 2012 om 19:14

  werkt echt geweldig!!!!

 • Qlobster

  21 augustus 2012 om 20:22

  haha geweldig!!!!

 • Qlobster

  21 augustus 2012 om 20:40

  haha geweldig

 • fredligtvoet

  21 augustus 2012 om 21:29

  verbazingwekend goed

 • Mehul

  21 augustus 2012 om 21:46

  Thanks for writing about us! To all you awesome folks who liked our app. Here’s a link to early preview of the next version with “next song gesture” for Mac. https://flutterapp.com/next – hope you like it… warning: it’s still a bit rough around the edge.

 • JPosthuma

  21 augustus 2012 om 21:47

  Met zo”n app zou het geweldig zijn als je dan vensters als je met een vlakke hand en dan een pak beweging een venster kan slepen naar de TV ofzo dmv airplay mirroring of gewoon naar extern scherm enzo.

 • Son of jobs

  22 augustus 2012 om 1:07

  Ik zie me al zitten met 3 man op de bank die geen van allen hun handen kunnen stil houden…

 • gideon

  22 augustus 2012 om 12:16

  http://leapmotion.com

  dit gaat iets verder dan naar je mac zwaaien.

 • Qlobster

  22 augustus 2012 om 21:24

  @mehul the early preview works perfectly! i hope many updates will soon follow. Just one question, why does the skip feature only work with the left hand?

 • piet

  25 augustus 2012 om 13:50

  @gedeon, leap vraagt een extern apparaat en doet mijn inziens afbreuk aan een Apple. Die staat toch voor eenvoud.

 • Michiel

  5 september 2012 om 21:45

  @Piet En daarom gebruik je ook geen printer? Leap is juist de eenvoud waar jij het over hebt. Je ziet het nauwelijks, werkt altijd. Flutter is allesbehalve eenvoudig, je met je externe lamp aan doen omdat de camera je anders ’s avonds in het donker niet kan vinden….

 • Michiel

  5 september 2012 om 21:46

  *moet

 • vital

  24 september 2012 om 11:53

  Samsung tv werkt op stem en op handbewegingen, dus zo nieuw is dit dan toch niet?

 • Volt

  24 september 2012 om 18:49

  Als dit geen recht zaak word, Samsung tegen Apple dan weet ik het niet meer.
  Dit heet toch ook stelen?

 • martin

  24 september 2012 om 18:51

  erg handige app gebruik hem sinds een paar dagen ook leuk om iemand voor de gek te houde :)

 • Matthijs

  24 september 2012 om 18:58

  Crasht steeds
  (Mountain Lion 10.8.2,
  MacBook Air)

 • Bom

  24 september 2012 om 19:51

  Niks aan de hand, 10.8.2 iMac 27-inch mid 2010.

  Werkt geweldig!

 • jocstone

  25 september 2012 om 8:58

  FluidTunes bestaat al een stukje langer en doet ongeveer hetzelfde, maar daar moet je “zwaaien” met je handen, nog grappiger dus :-)

 • apppaul

  25 september 2012 om 10:59

  Leuk. Hopelijk snel meer mogelijk. Maar reageert volgens mij iets beter op rechterhand dan linker.

 • Shark24

  25 september 2012 om 13:23

  Het werkt in het begin maar laat daarna wel je systeem contant crashen.
  Plots blijft telkens je beeld bevroren staan en kan je opnieuw opstarten wat zeer uitzonderlijk is voor een iMac. Ik heb het eraf gegooid maar neemt niet weg dat het idee goed was. Ben benieuwd naar de upgrade.

 • Janneke435

  13 juni 2013 om 9:27

  Ik lees in jullie artikel:
  Flutter is een gratis applicatie die ervoor zorg
  GRATIS !!!!
  Echter zetten jullie onderaan al 4,49 en dat zelfde bedrag kom ik ook in de AppStore tegen. Ik wilde het wel eens voor de grap proberen, maar niet voor dat bedrag. Dat vind ik overigens ook niet gratis !!!

 • kleis

  9 juli 2013 om 22:42

  Inderdaad Janneke435,gratis is 0,00.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!