28 mei 2013

Chrome: Multitouch gestures uitschakelen

chrome iconWanneer je niet zo'n liefhebber bent van Safari gebruik je vast en zeker een andere alternatieve webbrowser. Een voorbeeld hiervan is Google Chrome, deze heeft zoals Safari enkele zeer handige opties. Denk hierbij aan het online synchroniseren tussen de verschillende Chrome's applicaties, daarnaast kun je in de webbrowser ook gebruik maken van multitouch gestures.

Zoals in Safari kun je met behulp van twee vingers swipen naar links en rechts om te navigeren naar de vorige en volgende pagina in Chrome. Wanneer je geen liefhebber bent van multitouch gestures dan kun je deze uitschakelen met behulp van OS X Terminal, volg hiervoor onderstaande stappen:

• Sluit Chrome af
• Open Terminal via Programma's ▸ Hulpprogramma's
• Voer onderstaand commando uit:

defaults write com.google.Chrome.plist AppleEnableSwipeNavigateWithScrolls -bool FALSE

chrome

Wanneer je Chrome nu opstart en de gestures uitvoert zal je merken dat deze niet meer werken. Uiteraard kun je dit opnieuw activeren door bovenstaand commando opnieuw uit te voeren maar 'FALSE' te vervangen door 'TRUE'.

defaults write com.google.Chrome.plist AppleEnableSwipeNavigateWithScrolls -bool TRUE

Meer tips over Google kun je hier terugvinden.Reacties


 • markus

  28 mei 2013 om 9:56

  Als je geen liefhebber bent van gestuurd dan kun je ze toch gewoon niet gebruiken? Je hoeft ze toch niet uit te schakelen?

 • Qlobster

  28 mei 2013 om 19:09

  als er 1 multitouch gesture is die ik continue gebruik is het de 2 vinger swipe wel. ideaal!

 • JPosthuma

  1 juni 2013 om 15:54

  Ik heb te vaak dat als ik aan het scrollen ben dat ie dan per ongeluk volgende of vorige doet, te vaak. Dus voor mij irritant en ongewenst.

 • Jan Bonte

  22 februari 2015 om 0:27

  Ik vond het ook een erg irritant trekje van Chrome, ben blij dat ik het hier vind. Ik was bijna overgestapt naar een andere browser, maar doe alles in chrome, email, google drive. Nu doet ie gewoon weer wat ik wil, geen navigeren met scrollen voor mij, ook bij mij ging ie veel te vaak per ongeluk terug of vooruit.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!