28 mei 2013

De nieuwe minispeler in iTunes 11.0.3

iTunes 11Enige tijd geleden heeft Apple iTunes 11.0.3 uitgebracht voor OS X, naast bugfixes en verbeterde prestaties zijn er ook een aantal kleine nieuwe functies terug te vinden in deze versie van iTunes. Een voorbeeld hiervan is de nieuwe minispeler en de verbeterde weergave van muzieknummers.

De minispeler was sinds de release van iTunes 11 een discussiepunt, voor vele was deze te compact uitgevoerd. Daarom heeft Apple de minispeler aangepast en er een tijdsbalk aan toegevoegd, daarnaast worden ook de album-covers weer getoond in de minispeler. Wanneer de muisaanwijzer zich bevindt op de minispeler worden de mediatoetsen (play, pauze, etc) weergegeven, als dit niet het geval is wordt alleen de artiest en titel van het nummer weergegeven.

Naast de nieuwe opties en functies in de minispeler kun je ook een nieuwe minispeler activeren. Dit kun je doen door op de album-cover te klikken, automatisch opent er een weergave van het album-cover met de nodige mediatoetsen.

minispeler-iTunes11

iTunes heeft de mogelijkheid om een album te voorzien van een album-cover, daarnaast kun je ook ieder individueel nummer voorzien van een eigen afbeelding. Een muzieknummer kan dus worden voorzien van de cover van het album waar het deel van uitmaakt en de cover van de 'single' release. Voorheen werd door iTunes altijd alleen de album-cover weergeven in de verschillende weergaves.

In iTunes 11.0.3 heeft Apple de weergave van muzieknummers aangepast, vanaf nu is het ook mogelijk om de single-cover van een muzieknummer weer te geven. Activeer hiervoor de 'Nummers' weergave en selecteer in de menubalk ▸ 'Weergave' ▸ 'Toon weergaveopties'.

itunes nummers

Activeer de optie 'Toon illustatratie' aan, hierdoor activeer je de single-covers. Wanneer je deze niet hebt toegevoegd zul je merken dat deze 'leeg' blijven. Activeer de optie 'Toon altijd' om altijd een cover te tonen. Wanneer er geen single-cover aanwezig is zal iTunes het album-cover gebruiken.

Meer tips over iTunes kun je hier terugvinden.Reacties


 • Berend de Vries

  28 mei 2013 om 11:06

  Allemaal mooi maar ik ben nog niet tevreden: Ik hou van veel soorten muziek, niet alleen van pop waarin “albums” en “singles” belangrijk zijn en waar de artiest eenduidig is. Ik hou ook van klassiek waar op één cd best een opname kan staan van een concert waarin het orkest halverwege van dirigent wisselt en meerdere stukken speelt van diverse componisten. Probeer dat maar te managen in iTunes! En daarbij komt nog dat de aangesloten database (cddb) nogal eens de informatie in de verkeerde vakjes weet te proppen, vol zit met spelfouten en het mechanisme om een cd bij elkaar te houden krakkemikkig is. We gaan de goede kant op maar er is nog veel werk te doen, Apple!
  En als jullie goede tips hebben hierover: Graag!
  Keep up the good work.
  Berend

 • Daniël

  30 mei 2013 om 0:09

  Nee! ;-) Ik heb verleden jaar van alle verzamelalbums de “single” covers verwijderd en vervangen door “album” covers, omdat deze toch niet werd weergegeven in Coverflow…

Een reactie toevoegen: